Οι X-Ray είναι μια αγγλόφωνη alternative rock μπάντα από την Αθήνα. Πρόκειται για ένα project που ξεκίνησε πριν περίπου μια δεκαετία χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες, ως ένα hobby μεταξύ φίλων.

Ωστόσο, μετά από μια σειρά συμπτώσεων και καθοριστικών, παρ’ όλα αυτά τυχαίων, γεγονότων που οδήγησαν στην σημερινή σύνθεση της μπάντας και άλλαξαν τη ζωή αρκετών ανθρώπων που έτυχε να πρωταγωνιστούν σε αυτά, οι X-Ray άρχισαν να παίρνουν τη μουσική πιο σοβαρά και να ονειρεύονται περισσότερο…

Κάπως έτσι αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη δημιουργία – σύνθεση και ενορχήστρωση – της δικής τους μουσικής δουλεύοντας πάνω σε νέες ιδέες, τις οποίες παρουσίασαν στο κοινό κερδίζοντας την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Battle of the Bands (Athens) 2007.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησαν την ηχογράφηση του πρώτου demo τους – Paper Flowers as Murder Weapons – η οποία λόγω αλλαγών στο lineup της μπάντας ολοκληρώθηκε το 2009. Λίγους μήνες αργότερα κέρδισαν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του μουσικού καναλιού MAD, MAD4BANDS 2009.

Ανάμεσα στις επιρροές τους αναφέρουν μπάντες που καθόρισαν τον ήχο των 90’s και 00’s, όπως οι Nirvana, Radiohead, Muse αλλά και ερεθίσματα από την καθημερινή ζωή σε μια πόλη όπως η Αθήνα, τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, τα videogames, τον κινηματογράφο και την τέχνη γενικότερα.

Τους τελευταίους μήνες συνεργάζονται με τον MC Μηδενιστή – πρώην μέλος των Ζωντανών Νεκρών – πάνω σε κομμάτια που θα περιλαμβάνονται στον επόμενο δίσκο του, ενώ παράλληλα ηχογραφούν νέο υλικό.

Οι X-Ray είναι οι :
Παναγιώτης Παλλαδινός (μουσική/στίχοι, φωνή, κιθάρα),
Δημήτρης Γυπαράκης (κιθάρα, φωνητικά),
Μανώλης Γιαννιτσόπουλος (μπάσο),
Δημήτρης Μποσινάκος (τύμπανα),
Θάνος Καραγιάννης (πλήκτρα),
Νίκος Χαλβαντζής (βιολί)

www.myspace.com/xraytheband