Ενδιαφέρουσα περίπτωση οι Αθηναίοι X-Ray. Κινούμενοι σε alternative (;) metal ύφος κι έχοντας πάρει τη 2η θέση στα Battle Of The Bands 2007 και Mad4Bands 2009,απορώ πως τους ξέφυγε η πρωτιά!

Καταρχάς πολύ ωραία κι εκφραστική φωνή! Βέβαια είπα μερικές φορές «γαμώτο!» σε κάποια πιο σκληρά σημεία, στα οποία τα φωνητικά παραμένουν σε ήπιους τόνους, αλλά γι’ άυτό δε μας αρέσουν και οι Katatonia; Στα συν επίσης: η προσεγμένη παραγωγή, οι πλούσιες ενορχηστρώσεις, η ευρύτατη γκάμα επιρροών (ενδεικτικά μου ήρθαν στο μυαλό και πολλές φορές ταυτόχρονα; Fates Warning ,Pain Of Salvation, Faith No More, Linkin Park, Πράσσειν Άλογα, Hoobastank), οι ανατολίτικες μελωδίες εδώ κι εκεί, η διακριτική αλλά απαραίτητη χρήση του βιολιού και των samples, ο πανέξυπνος και καθημερινός στίχος, ακόμα και το τύπωμα των στίχων μέσα στο booklet. Αλήθεια, γιατί κανείς σχεδόν δεν το κάνει αυτό στα demos και στα promos; Σίγουρα κοστίζει, αλλά αν δίνεις σημασία στο στίχο, αξίζει να τους τυπώσεις.

Στα πλην δε μπορώ να βρω πολλά, πέραν όσων είπα για τα φωνητικά. Δε λέω να τα κάνει και brutal, κάτι τέτοιο σίγουρα δε θα έκανε καλό, αλλά σε 2-3 πιο τσαμπουκαλίδικα σημεία ήθελαν λίγη παραπάνω ένταση. Επίσης, το κλείσιμο του “Die” μου θύμισε πολύ ένα πέρασμα του “Rip Out The Wings Of A Butterfly” (ναι ρε, άκουγα και HIM κάποτε!). Πάντως δένει πολύ καλά με το υπόλοιπο κομμάτι, στην ουσία είναι ένα φωνητικό πέρασμα πάνω στο σόλο και πιθανόν να μην έγινε σκόπιμα η αντιγραφή αυτή, οπότε ας το βάλουμε στα ουδέτερα σημεία.

Πάντως πανέξυπνη ιδέα η ακουστική εκτέλεση του ρεφρέν του Made Of Illusion μετονομασμένο σε (Nothing’s Complete) εν είδει bonus track, δίνει και το νόημα ότι δεν πρόκειται για ολοκληρωμένη δουλειά, την οποία πραγματικά θέλω να την ακούσω όταν με το καλό έρθει. Είμαι σίγουρος ότι τέτοια ποικιλία δε θα βρω ούτε στην καλύτερη ταβέρνα…εεεε, ούτε σε 10 δισκοθήκες εννοώ! Απλά το promo των X-Ray μου άνοιξε την όρεξη!

Line Up:
Παναγιώτης Παλλαδινός-φωνή,κιθάρα
Δημήτρης Μποσινάκος-τύμπανα
Δημήτρης Γυπαράκης-κιθάρα
Μανώλης Γιαννιτσόπουλος-μπάσσο
Θάνος Καραγιάννης-πλήκτρα
Νίκος Χαλβαντζής-βιολί

Tracklist:
1)Made Of Illusion (4:53)
2)Die  (6:42)
3)Requiem For An Alien  (6:28)
4)Pure Eyes  (5:00)
5)(Nothing’s Complete)  (2:44)

http://www.myspace.com/xraytheband

Κωνσταντίνος Σταύρου