Οι Wings In Motion είναι μια νέα μπάντα,αλλά το όνομά τους έχει ακουστεί πολύ τον τελευταίο καιρό. Εδώ έχουμε την πρώτη τους δουλεία, ένα promo 4 τραγουδιών που αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Καταρχάς,η μπάντα ασχολείται με ένα ιδιαίτερο ήχο που πιο πολύ ορίζεται από συγκροτήματα παρά κατηγορίες. Γιατί ναι μεν έχουν στοιχεία σουηδικού μελωδικού death metal, αλλά έχουν και ατμόσφαιρες που φέρνουν σε power metal, όχι αυτό με τις Maidenικές μελωδίες και τα κολλητά δερμάτινα παντελόνια για να βγαίνει πιο εύκολα το τσίριγμα, αλλά το άλλο, με τις ασήκωτες κιθάρες, τα ατμοσφαιρικά πλήκτρα και τη βαθειά ερμηνεία. Επίσης υπάρχουν κάποια πιο prog στοιχεία, όχι μόνο στις διάρκειες ( όλα τα τραγούδια είναι πάνω από 5 λεπτά, στημένα όμως έτσι, ώστε να μην κουράζουν ), αλλά και στις ενορρχηστρώσεις. Συγκροτήματα αναφοράς: Soilwork, Dark Tranquillity, Scar Symmetry και ίσως λίγο από Kamelot και Mercenary.

Αναλυτικά τώρα! Oι κιθάρες, κοφτές, ξερές και βαριές στα ρυθμικά, μελωδικές και συναισθηματικές στα lead. Τα πλήκτρα, πανταχού παρόντα, με ενδιαφέρουσες μελωδίες και ήχους. Γενικά, δεν είμαι των πλήκτρων, αλλά καθόλου δε με χάλασαν. Προσπάθησα να φανταστώ τα τραγούδια χωρίς πλήκτρα και κατέληξα ότι θα έχαναν πολύ και σε ήχο και σε ταυτότητα. Το μπάσο ακούγεται και ξεχωρίζει όχι μόνο λόγω παραγωγής, αλλά και λόγω παιξίματος. Τα τύμπανα παίζουν τα απολύτως απαραίτητα, χρωματίζοντας τις αλλαγές μέσα στα κομμάτια. Η φωνή, απίστευτη! Μιλάμε για μια ευέλικτη φωνή που δίνει παθιασμένες ερμηνείες είτε σε καθαρά,είτε σε agressive,έιτε σε τελείως brutal ύφος! Η δε χροιά σπάνια, με γρέζι, σταθερότητα, έκταση και, πάνω απ’όλα, προσωπικότητα!

Για την παραγωγή,η οποία έγινε στα καινούρια 9800 studios του Αντώνη Κοντόζογλου,σε μίξη και mastering του Mark Andrian ( Elysion, Bob Katsionis, Nightfall και… Νίκο Μίχα, μεταξύ άλλων ), δεν έχω να πω παρά μόνο ότι ΣΚΙΖΕΙ! ΟΛΑ τα όργανα και οι φωνές ξεχωρίζουν πεντακάθαρα, ίσως τα πλήκτρα να ήταν λίγο πιο ανεβασμένα σε ένταση απ’ όσο αντέχω, αλλά είπαμε, έχω θέμα με το όργανο. Μόνο για ελληνική παραγωγή δεν περνάει!

Πολύ καλή αρχή λοιπόν για τους W.I.M. και εύχομαι καλή συνέχεια!Ανυπομονώ ήδη για full length!

Υ.Γ.: Για έξτρα δόση,κλικάρετε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=7wv15oK_uOw

Line-Up:
Andre Boutos – φωνή
Pete Tross – κιθάρα
Tasos Asonitis – κιθάρα
George – μπάσσο
Defkalion- τύμπανα
Constantine- πλήκτρα

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Σταύρου