Στις 13 Ιούλη κυκλοφόρησε το «Symptom Cult» των Πατρινών Vermingod, με τους οποίους έχω ξαναασχοληθεί στο παρελθόν. Το «Symptom Cult» είναι ένα album 4 κομματιών, το οποίο διατίθεται και δωρεάν στο http://vermingod.bandcamp.com/.

Μετά το πολύ καλό ντεμπούτο τους «The Grand March to Devastation», οι Vermingod αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με την αποχωρήση του drummer και βρέθηκαν στον πάγο. Παρ’ όλα αυτά με την επιστράτευση του Ηλία Ηλιόπουλου κυκλοφόρησαν αυτό το album.

Τα κομμάτια είναι μέσης διάρκειας και υπάρχει μια ελαφριά στροφή της μπάντας σε πιο extreme χωράφια. Βασικά για να είμαι πιο σωστός δεν άλλαξαν ύφος, απλώς εξέλιξαν το μοντέρνο death metal που έπαιζαν σε κάτι πιο τεχνικό και βάρβαρο.

Πολύ τεχνική σε μελωδίες και μετρήματα, ενώ έχει δoθεί έμφαση στις δύο κιθάρες και τα drums. τα οποία είναι τα βασικά συστατικά εξέλιξης. Προφανώς τα παιδιά δούλεψαν πολύ και μόνοι τους, αλλά και στο στούντιο, άκουσαν πολύ μουσική και αναθεώρησαν την ταυτότητα τους. Ο προκάτοχος αν και πολύ καλός σε σχέση με το «Symptom Cult», είναι λιγότερο κατασταλαγμένος μουσικά. Εδώ παίζουν τεχνικό death metal με λιγότερα groovy σημεία και πιο extreme ήχο και φωνητικά.

Η παραγωγή είναι πολύ καθαρή και γυαλισμένη, ενώ το εξώφυλλο είναι ωραίο αν και περίμενα κάτι διαφορετικό!

Εν κατακλείδι, το album μου πρόσφερε ένα ευχάριστο τέταρτο φρέσκιας ακραίας μουσικής από 5 τύπους που ξέρουν πλέον πολύ καλά τι θέλουν. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και περιμένω κάτι νέο και πιο ολοκληρωμένο.

Tracklist:

1. Fawning On Purgation
2. The Eldest Ghost
3. Distorting The Art Of Murder
4. Pull Of Insanity

Line Up:

Aris-Vox
George-Guitar
Telis-Guitar
Jimmy-Bass
Ilias – Drums

Νίκος Λιανίδης