Οι Unmasking The Betrayer μας έρχονται από την πρωτεύουσα, κρατώντας ένα 18λεπτο EP στα χέρια τους. Άκουσα πάρα πολλές φορές αυτή τους την δουλειά όχι γιατί δεν την εμπέδωσα, αλλά γιατί πολύ απλά μου άρεσε!

Ογκώδες, τεχνικό deathcore με πολύ τσαμπουκά και μελωδία. Επηρεασμένοι από US deathcore bands όπως Whitechapel, Suicide Silence, Despised Icon κλπ ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και δεν “κοπιάρουν”. Στο EP αυτό θα ακούσει κανείς γρήγορα κουπλέ σουηδικού death metal, groovy ρυθμούς, ισοπεδωτικά beatdowns συχνά πυκνά, ευρηματικά solos και άψογα φωνητικά. Η τεχνική της μπάντας είναι σε υψηλό επίπεδο, τόσο στις κιθάρες, όσο και στο μπάσο και στα drums.

Οι ταχύτητες εναλλάσσονται από μεγάλες σε mid και low tempo ρυθμούς. Οι στίχοι τους καταπιάνονται με προσωπικά, θρησκευτικά και κοινωνικά θέματα και δεν είναι καθόλου επιφανειακοί. Η παραγωγή είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αν και είναι home made, με μόνο μειονέκτημα ότι είναι πολύ μπάσα σε κάποια σημεία.

Θα σταθώ στο home made της υπόθεσης καθώς μιλάμε για αξιοπρεπέστατη παραγωγή που δεν σου πάει το μυαλό με τίποτα! Επιπλέον τα παιδιά έχουν support-άρει πολύ μεγάλα ονόματα, όπως The Black Dahlia Murder, Emmure, Caliban, Mordor κλπ.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και αντιπροσωπευτική δουλειά που αφενός δεν κουράζει και αφετέρου εγκλιματίζει τον ακροατή στην ψυχολογία της μπάντας. Καλοδουλεμένη μουσική και παραγωγή, στίχοι με προσωπικότητα και πολύ καλό layout είναι συνοπτικά ότι έχει να κάνει με αυτή την κυκλοφορία.

Δεν θα μακρυγορήσω περαιτέρω…τέτοιες κυκλοφορίες τονώνουν την ελληνική σκηνή και αλλάζουν το “στίγμα” και τον χαρακτηρισμό της “ελληνικής μπάντας” που χρησιμοποιείται υποτιμητικά από μεγάλη μερίδα οπαδών. Τα εύσημα μου λοιπόν στους U.T.B.! Ψάξτε τους και δεν θα χάσετε!