Οι Unholy Throne σχηματίστηκαν το 1994 στην Καλαμάτα, με την εξής αρχική σύνθεση,

Evangel (Μπάσο / Φωνητικά)
Nation [ex-Hellslaughter] (Κιθάρα / Φωνητικά)
Deathless King (Τύμπανα)
Alexandra (Πλήκτρα)
Παίζοντας ένα ογκώδες μείγμα Black Metal και ατμοσφαιρικής μουσικής.
‘Ενα χρόνο αργότερα κατάφεραν να πάρουν μέρος σε τοπικά μουσικά φεστιβάλ στα οποία συμμετείχαν επίσης μπάντες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Τον Ιούλιο του 1996 – στα πλαίσια της ‘’2ης Συνάντησης Μουσικών Συγκροτημάτων’’, μια διοργάνωση του Δήμου Καλαμάτας εκείνη την περίοδο – οι Unholy Throne ηχογράφησαν μια επιλεγμένη λίστα 8 μουσικών κομματιών τους, που ορίστηκε σαν την παρθενική τους κυκλοφορία, σε μορφή CD και με τίτλο, ‘’Live In Kalamata’’.
Το Φθινόπωρο του 1996 αρκετά από τα μέλη της μπάντας υποχρεώθηκαν να φύγουν από την Καλαμάτα, για την πόλη της Πάτρας λόγω σπουδών.
Με τη συμμετοχή νέων μουσικών και με τη σύνθεση καινούριων κομματιών, οι Unholy Throne κυκλοφόρησαν ένα νέο Mini CD – τέλη Καλοκαιριού του 1997 – με τίτλο, ‘’Dark Litanies Through The Crimson Glass’’.
Η ανταπόκριση των μουσικών περιοδικών αλλά και των ραδιοφωνικών εκπομπών ήταν θετική και ενθαρυντική. Η σύνθεση της μπάντας το 1997, ήταν:
Evangel (Μπάσο / Φωνητικά / Κιθάρα / Προγραμματισμός)
Queen Eresquigal (Φωνητικά)
Nosferatu (Πλήκτρα)
Μετά τον Απρίλιο του 1998, τα μουσικά δεδομένα της μπάντας πήραν άλλη τροπή. Νέα πρόσωπα συμπεριλήφθηκαν στη σύνθεση της, την οποία απαρτίζουν μέχρι και σήμερα.
Από την περίοδο αυτή και μετά, η μπάντα βγήκε εκτός των ορίων της Αχαικής πρωτεύουσας για να κάνει ζωντανές εμφανίσεις και σε άλλες Ελληνικές πόλης.
Αμέσως μετά, το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, κυκλοφόρησε ένα νέο 7’’ E.P. με δυο νέα τραγούδια υπό τον τίτλο ‘’Undeflesh’’.
Αυτή η δουλειά έγινε περισσότερο για λόγους προώθησης της αμέσως επόμενης δισκογραφικής δουλειάς της μπάντας.
Το 1999 οι Unholy Throne είχαν επίσημη συμμετοχή στις περιοδείες – των γνωστών μουσικών συγκροτημάτων με διεθνή καριέρα – Rotting Christ και Septic Flesh.
Η θερμή ανταπόκριση του κοινού και η επιτυχία ήταν εξαιρετική. Ακολούθησαν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Η σύνθεση της μπάντας ήταν η εξής:
Evangel (Μπάσο / Φωνητικά)
Necrosis (Κιθάρα)
Tho (Τύμπανα)
Angel Of Death (Κιθάρα)
Alexandra (Πλήκτρα)
Την ‘Ανοιξη του 2000 κυκλοφόρησε η 4η δισκογραφική δουλειά με τίτλο, ‘’…under The Evil Glance Of The Pale Moon’’.
Οι κριτικές των μουσικών περιοδικών στις δισκογραφικές στήλες ήταν πολύ ικανοποιητικές. Το εν λόγω album προωθήθηκε με ζωντανές εμφανήσεις, κατά κύριο λόγο στην Αθήνα και όχι μόνο.
Η πιό σημαντική καμπή της μπάντας, υπήρξε τον Ιούνιο του 2001 με τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη Black Metal συναυλία που δώθηκε ποτέ στην Ελλάδα, από τους πρωτεργάτες του μουσικού αυτού status, τους Νορβηγούς Mayhem!
Το 2002 η Εκάτη αντικετέστησε την Αλεξάνδρα στα πλήκτρα, καθώς επίσης ο Λίνος (Erebus) τον Angel Of Death.
Ακολούθησε η κυκλοφορία ενός Split CD σε συνεργασία με τους P.A.T.H.
Στα επόμενα χρόνια, η μπάντα συμμετείχε σε σημαντικά Black Metal Φεστιβάλ Πανελληνίως.
Κατά την περίοδο 2005 – 2006, η μπάντα παρέμεινε ανενεργή λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων κάποιων μελών της.
Το 2007 οι Unholy Throne συγκροτήθηκαν εκ νέου, με την αποχώρηση του Erebus και την αντικατάστασή του με τον Nation στην κιθάρα.
Ακολουθούν συνεργασίες με εταιρίες προώθησης και συγκροτήματα, ενώ τον Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε μια νέα μίνι περιοδεία των Unholy Throne από τη Θεσσαλονίκη μάχρι την Καλαμάτα πρόσφατα.
Με την ολοκλήρωση της καινούριας δισκογραφικής δουλειάς και την παρούσα σύνθεση,
Evangel (Μπάσο / Φωνητικά)
Necrosis (Κιθάρα)
Tho (Τύμπανα)
Nation (Κιθάρα)
Ekati (Πλήκτα)

η μπάντα εξακολλουθεί να δραστηριοποιείται στο studio, σε ζωντανές εμφανίσεις και σε μελλοντικές συνεργασίες με άλλα μουσικά σχήματα.

Διαδικτυακή Ιστοσελίδα : www.myspace.com/unholy_throne
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : unholy_throne@yahoo.com