Ο Tug γεννήθηκε στην Πάτρα στις 12 Μαρτίου του 1980. Μεγάλωσε στην Πάτρα και από το 1997 ήδη είχε αρχίσει να μαθαίνει κιθάρα και να φτιάχνει τα δικά του τραγούδια.

Ακολούθησε η ενασχόλησή του με την ανεξάρτητη σκηνή της Ελλάδας , γνωστό ως diy (do it yourself) και κυκλοφορία του πρώτου του demo (1997). Το demo ήταν σε μορφή κασέτας και κυκλοφόρησε σε 500 αντίτυπα τα οποία δίνονταν είτε σε συναυλίες, είτε σε βιβλιοπωλεία, underground δισκάδικα, διανομές και τέλος χέρι χέρι.

Ο Tug είναι one man band ,δηλαδή τα ηχογραφεί όλα μόνος του και γράφει τα κομμάτια του.  Η μουσική του ξεφεύγει αρκετά από τα συγκροτήματα που συμμετείχε καθώς αποτελείται από μελωδικά κομμάτια με βάση τα φωνητικά και μελαγχολική μουσική που άλλοτε έχει ταχύτητα, άλλοτε όχι.

Στα χρόνια που ακολούθησαν έβγαλε πολλά ακόμα demo. Στην συνέχεια είχε την πρώτη του κυκλοφορία σε cd το 2001 με τίτλο «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» το οποίο τυπώθηκε  σε 1000 αντίτυπα. Ακολούθησαν κι άλλα cd , με αποτέλεσμα σε σύνολο μέχρι σήμερα να έχει κυκλοφορήσει πάνω από 10 δίσκους. Οι πρώτες κυκλοφορίες του δεν διανέμονται πλέον. Ενα Demo του μπήκε στα 3 καλύτερα demo του μήνα στο Virtual Studio magazine Ιανουαρίου ανάμεσα σε χιλιάδες.

Πολλά κομμάτια του έχουν μπει σε συλλογές, όπως το κομμάτι “Παιχνίδια δολοφόνων”  που μπήκε στην συλλογή του kithara.gr καθώς και το “Φταίνε οι φωνές μας που δεν έγιναν κραυγές” από το οποίο ονομάστηκε και η αντίστοιχη συλλογή, καθώς και σε 2 συλλογές του Rockap.gr.

Έχει κυκλοφορήσει 3 μουσικές συλλογές και στην διάρκεια της δεκαετίας 2000-2010 συμμετείχε σε 2 μπάντες. Η μία είχε την ονομασία Πάρκινσονς και έπαιζε ελληνόφωνο μελωδικό ροκ/πανκ και η άλλη είχε την ονομασία Reality Bites με αγγλόφωνο μελωδικό post punk. Και στα δύο συγκροτήματα ο tug συμμετείχε στην σύνθεση, στους στίχους, έπαιζε κιθάρα και τραγούδαγε τα μελωδικά parts.
Με τους Πάρκινσονς κυκλοφορήσε 2 cd (το δεύτερο κυκλοφόρησε πάνω από 1000 αντίτυπα). Με τους Reality Bites κυκλοφορήσε 1 cd με τίτλο «Draw my misery» (500 αντίτυπα).
Έχει συμμετάσχει με τις μπάντες αυτές σε περισσότερα από 40 live σε όλη την Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ηχοληψία, σπούδασε στην SAE ATHENS.

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε και με την δημιουργία φανζίνς με δικά του κείμενα και μικρές τρελές ιστορίες. Πιο γνωστά του zine είναι τα «Ρεκβιεμ για εναν ελεύθερο άνθρωπο» (3 τεύχη), τα «Sperma» (3 τεύχη), ένα online pdf τεύχος «Worst off», τις «Ιστορίες καθημερινής σχιζοφρένειας» (3 τεύχη) και τέλος το «Η ανάγκη να ονειρεύεσαι». Επίσης, ασχολείται με την συγγραφή ενός μίνι βιβλίου με τίτλο “Ο Τζόνυ πήρε την Βότκα του”.

Ο Tug έφυγε από την ζωή στις 7 Μαίου 2013 μετά από ένα χρόνο μάχης με τον καρκίνο.

www.georgekant.com

http://tuggr.bandcamp.com/

TUG
1. TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ (κασέτα – 1997)
2. ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΣΣΟ (κασέτα – 1998 )
3. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ (κασέτα – 1998 )
4. SENSITIVE HUMOUR PUNK (κασέτα / cd – 1999)
5. TAΞΙΔΙΩΤΗΣ σΕ ΘηΤΕΙα (κασέτα / cd – 2000)
6. TUG / KGB split (cd / tape – 2001)
7. ΡΕΚΒΙΕΜ… / FOR A DREAM (cd – 2001)
8. KGB / TUG split (cd – 2002)
9. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ (cd – 2003)
10.ONE ALPHA / TUG – split (cd – 2004)
11.ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ (cd 2006)
BANDS
1. REALITY BITES – draw my misery
2. ΠΑΡΚΙΝΣΟΝς – η ανάγκη να ονειρεύεσαι (πρώτο demo, live πρόβα)
3. ΠΑΡΚΙΝΣΟΝς – s/t (όλα τα παλιά κομμάτια ξαναηχογραφημένα + τα καινούρια)

SIDE PROJECTS
1. CATATHLEPTIC – inside (ηλεκτρονικά κομμάτια που βγήκαν κατά καιρούς)
2. ALIENS – s/t (αγγλόφωνα κομμάτια σε alternative ύφος, μαζί με τον DJ-PRO)
3. YA.SU.KA. – demo (χαβαλέ side project με τον KGB σε ύφος λαικό)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
1. KGB – συμμετοχές
2. ONE ALPHA – συμμετοχές
3. Συνεργασίες με άτομα από myvirtualband

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

1. Φταίνε οι φωνές μας που δεν έγιναν κραυγές
2. Kithara.gr 2η συλλογή
3. Rock Underground tapes 10#
4. Ρόκ ιστορίες 10#
5. Underground Όνειρα του Rockap.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ