Για τον TUG τα πολλά εισαγωγικά πιστεύω ότι είναι περιττά. Εδώ και 13 χρόνια περίπου βρίσκεται σε μία συνεχή δημιουργική κατάσταση, έχοντας παρουσιάσει έως σήμερα πάνω από 10 προσωπικές δουλειές και πλέον έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο πιστούς ακόλουθους και στυλοβάτες της όλης φάσης της D.I.Y. σκηνής της χώρας μας.

Στη παρούσα φάση θα ασχοληθούμε με την νέα του κυκλοφορία, που φέρει τον τίτλο ‘Άλλη μια μέρα τοξική’ και περιέχει 12 ελληνόφωνα κομμάτια. Το ύφος τους μουσικά κινείται σε μελωδικές rock φόρμες με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους – σε κάποια από τα κομμάτια – τη συμμετοχή βιολιού και πιάνου, η οποία δίνει μία πρόσθετη μελαγχολική αίσθηση. Βέβαια δεν ξεχνάει τις punk καταβολές του σπιντάροντας ανά τακτά διαστήματα καθώς επίσης μας ερεθίζει το μυαλό με κάποιες reggae-ska και hip-hop πινελιές.

Ο στίχος του αρκετά πεσιμιστικός και μελαγχολικός, πατάει σε καταστάσεις και γεγονότα που μας καταβάλλουν καθημερινά. Μας παρουσιάζει την κατάσταση που αναγκαζόμαστε να ζούμε και να ονειρευόμαστε εσώκλειστοι σε μία κοινωνία-φυλακή. Το όνειρο και η ελπίδα όμως μας κρατάει ζωντανούς και μας δίνει ανάσες.

Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφερθώ στα γυναικεία φωνητικά, που παίρνουν μέρος σε ορισμένα κομμάτια δίνοντας τους μία πραγματικά ιδιαίτερη ατμοσφαιρική διάθεση.

Οι συνθέσεις είναι εξαιρετικές ως εκτέλεση αλλά και ως σύλληψη. Ως μειονέκτημα θα μπορούσα να αναφέρω τα στεγνά τύμπανα χωρίς αυτό όμως να καταδικάζει τη συνολική δουλειά που έχει γίνει, καθώς έχουμε να κάνουμε με μία καθαρά σπιτική παραγωγή.

Για άλλη μια φορά ο TUG μας εκπλήσσει ευχάριστα δίνοντας το παράδειγμα ότι η αγάπη, η θέληση αλλά και η έμπνευση υπερτερεί των τεχνικών μέσων των χλιδάτων και υπερσύγχρονων studios.

Track list:
1.Άλλη μια μέρα τοξική
2.Τα φώτα της πόλης
3.Απ’ την μεριά του μετανάστη
4.Μέσα από τα μάτια σου
5.Σαν τρελός
6.Κι αν δεν μπορώ
7.Άκου μονάχα ένα μυστικό
8.Μητέρα γη
9.Τα χρώματα της θλίψης
10.Ο καθένας στο κελί του
11.Η γέφυρα
12.Προσοχή μπάτσοι

www.georgekant.com
www.myspace.com/tugito

Κείμενο: Αντώνης Δριβελόπουλος