Και να λοιπόν ,πάνω που πίστευα ότι δύσκολα θα με εξέπληττε κάτι, που βρέθηκα να απορώ που κρύβονταν τόσο καιρό οι Tuber.Τα μέλη των Tuber είναι τα αδέρφια Νίκος Γεροστάθος στα ντραμς και Γιάννης Γεροστάθος στην κιθάρα καθώς και ο Πάρης Φράγκος στο μπάσο. Το τριμελές σχήμα με καταγωγή από την Κρήτη και νέα του έδρα τις Σέρρες δείχνει ξεκάθαρα στις νέες μπάντες ότι εάν το ταλέντο και το μεράκι περισσεύουν τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε , εκτός από τον κακό σου εαυτό φυσικά.

Τοποθετώντας το cd στην αναπαραγωγή το πρώτο πράγμα που πέφτει αμέσως το μάτι είναι η χρονική διάρκειά του ( 34:30 ), σε αναλογία πάντα με τα 4 tracks του cd, το οποίο αν μη τι άλλο σε προκαλεί για το τι θα ακολουθήσει. Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς και πολλά γιατί ξεκινάει το cd και τα τραγούδια σε αρπάζουν από τα μαλλιά, με συνεχόμενες μουσικές ψυχρολουσίες. Οι νότες ρέουν άλλοτε αργές και άλλοτε γρήγορες, φτιάχνοντας ηχοτόπια που σε ταξιδεύουν στα σκοτεινά μονοπάτια της μπάντας. Υπάρχουν στιγμές που αφήνουν να φανούν οι καταβολές τους, όπως στο αλα Pink Floyd ψυχεδελικό κιθαριστικό γέμισμα που χρησιμοποιούν, ενώ στις στιγμές της μουσικής τους κορύφωσης κοιτάνε στα ίσια τους Isis και μάλιστα στις καλύτερές τους στιγμές. Η αργόσυρτη ανάπτυξη των κομματιών, αν και μεγάλη μουσική πρόκληση, γίνεται σταθερά, με γνώση και φαντασία των αντίστοιχων post rock ιδιωμάτων και δεν πέφτουν στην παγίδα της απλής μίμησης αφού κάθε νότα βρίσκεται στην θέση της για κάποιο λόγο.

Τα κομμάτια του digital cd είναι τα «μικρά» “Attack from Mars” ( 6:30) και “Lap dance” (6:45) και τα όντως κολοσιαία “The fall of the wall” (10:26) και “Sex and depression” (10:55), όλα τους όμως και ανεξαρτήτως μεγέθους με φανταστική ανάπτυξη και με τα μικρά τους ενορχηστρωτικά μυστικά. Στα συν της δουλείας είναι και το αρκετά καλαίσθητο και όμορφο εξώφυλλο που ντύνει την προσωπική τους σελίδα στο myspace καθώς και το digital cd ,το οποίο δείχνει την συνολική αισθητική του γκρουπ και την εγνωσμένη κατάθεση της μουσικής τους πρότασης.

Μακάρι εμπνευσμένες και γενναίες προσπάθειες όπως αυτή των Tuber να βρει γρήγορα τον δρόμο της προς την δισκογραφία για να της δοθεί η ευκαιρία που σίγουρα τους αξίζει.

Κείμενο : Δημήτρης Βασιλειάδης