Ο Θανάσης Τσαγκρής αποτελεί από μόνος του κεφάλαιο για την ελληνική indie κοινότητα αφού η θητεία του σε πολλές και κορυφαίες ελληνικές μπάντες, μόνο απαρατήρητη δεν περνάει. Είχε χρηματίσει μέλος από Rotten Minds, Brainwork, Night on Earth, Echo Tattoo, Kamp και τους Genitals ενώ σε αυτήν την δουλειά του, συνεργάζεται με τον επίσης βετεράνο Γιάννη Καμπουρόπουλο, των Closer και Syde. Ο παραπάνω συνδυασμός ονομάτων δεν είναι καθόλου τυχαίος αφού αφήνει βαρύ τον ίσκιο του στην δημιουργία του EXIS, που δείχνει να πηγαίνει τις αναζητήσεις του Θανάση Τσαγκρή ένα επίπεδο παραπάνω από ότι έχει κάνει εως τώρα.

Αναλυτικά το cd ξεκινάει με το εισαγωγικό Plot, ένα δεμένο και σφιχτό κομμάτι που σφυροκοπάει από το πρώτο λεπτό και συνεχίζεται στο Mr.Bad news που με την βοήθεια της κιθάρας του Μπάμπη Παναγόπουλου, μεταμορφώνεται σε έναν indie δυναμίτη. Το the lie που ακολουθεί συνεχίζει ακριβώς στα ίδια χνάρια, με πολύ καλό συνδυασμό ηλεκτρονικών στοιχείων και όμορφες δεύτερες φωνές ενώ και το What’s your name με τα σχεδόν grunge ηχοχρώματα, κερδίζει τις εντυπώσεις. Το Free me με τον στακάτο ρυθμό και τα acid jazz στοιχεία του ξεφεύγει ακόμα περισσότερο στην ηχητική παλέτα και ακολουθεί το Think με την πάνκικη εισαγωγή και τις κιθάρες ξυράφι να κρατάνε έναν απίστευτα δαιμονισμένο ρυθμό. Προτελευταίο τραγούδι συναντάμε το Serenity με τα παγανιστικά κρουστά και το μπάσο να κρατάνε τα ηνία ενός μυστηριώδους κομματιού και τέλος το άλμπουμ κλείνει με το Running around, που εισάγεται ως φυσική προέκταση του προηγούμενου track και με τα ζεστά φωνητικά του απογειώνει έναν alternative ύμνο.

Συνολικά, η δουλειά του Θανάση Τσαγκρή έχει από καιρό ξεφύγει από τα στενά όρια ενός καλού μπασίστα και από μόνος του δείχνει να έχει τα κότσια αλλά και το ταλέντο για το κάτι παραπάνω. Ζωντανή απόδειξη το άλμπουμ Exis το οποίο σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Βασιλειάδης Δημήτρης

Είδος: Indie rock

Tracklist:
1. Plot
2. Mr.Bad News
3. The lie
4. What’s your name
5. Free me
6. Think
7. Serenity
8. Running around

http://www.jumpingfish.gr/Thanassis