Το δεύτερο άλμπουμ των Θεσσαλονικιών This Is Nowhere βγήκε στην αρχή της χρονιάς. Πλούσιο στον χαμηλοκουρδισμένο μα και πλήρως fuzz-αριστό ήχο της κιθάρας να το οδηγεί προσφέρει μια φρέσκια νότα στα δρώμενα της ελληνικής σκηνής του σκληρού/ εναλλακτικού/ και ψυχεδελικού ήχου. Το προαναφερθέν κούρδισμα της κιθάρας αλλά και τα πλούσια fuzz εφέ είναι ο ένας πυλώνας ενώ ο άλλος είναι το alternative rock με garage rock πινελιές. Η παρουσία της κιθάρας δεν πνίγει τον ακροατή μιας και η παραγωγή έχει φροντίσει να ισοσταθμίσει και τα ντραμς αλλά και την έντονη παρουσία μπάσου καθώς και την απαραίτητη αποστασιοποίηση των φωνητικών μέσω εφέ, ώστε να συντελούν όλα αυτά μαζί σε μια εμπειρία ηχητικού ταξιδιού για τον ακροατή, συνδεδεμένη αρμοστά με το μωβ εξώφυλλο.

Η ισορροπία παρατηρείται και στην μελωδία όπου στο εισαγωγικό «Fake It» και και χαρακτηρίζεται από ανεβαστική τάση ενώ σε τραγούδια όπως το «Thiefall» το βάρος πέφτει στην έντονη ψυχεδέλεια δίχως όμως να έχουμε υποτονικά φαινόμενα στην τελική γεύση που σου αφήνει το εκάστοτε κομμάτι. Άντε να πούμε ότι οι πειραματισμοί οδηγούν σε ένα άτυπο drone-άρισμα αλλά ελεγχόμενο. Όλο το άλμπουμ έχει μια αρμονική ροή που η σχετικά μικρή (40 λεπτών) διάρκεια του επιτείνει αυτή την συνοχή δίχως να κουράζει.

Οι δε στίχοι είναι μια αναδευτική κίνηση προς τα εμπρός που είτε ζωγραφίζουν ένα σχεδόν Ταραντινικό τοπίο («Burn The Line») ή έχουν acid και desert ροκ απολήξεις.

Σε αυτό το Πουθενά, αυτή είναι όντως μια Μουσική για να υποτροπιάσεις…

i steal a little piece of nothing every time. (it’s all gone now, babe)

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Τα τραγούδια:
1. Fake It
2. Burn The Line
3. Thiefall
4. A Five Year Illusion
5. Everything
6. Lies

Οι This Is Nowhere είναι:
Manuel POV: φωνητικά, κιθάρα
J. Runt: κιθάρα
The Veteran: μπάσο
Captain Tzek: τύμπανα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:
https://www.facebook.com/thisisnowhere

https://thisisnowhere.bandcamp.com/album/music-to-relapse

http://www.nasoni-records.com/THIS_IS_NOWHERE_release_MUSIC_TO_RELAPSE.html

http://www.last.fm/music/This+is+Nowhere

https://play.spotify.com/album/5uFbnWK3iPTQH6leSxj91g

https://itunes.apple.com/us/album/music-to-relapse/id1082357964