Οι Workaholics μας συστήνονται επίσημα με το πρώτο τους ψηφιακό μίνι άλμπουμ το οποίο διαθέτουν δωρεάν από το site τους. Το καλαίσθητο Ε.Ρ. τους μας πληροφορεί ότι η μπάντα αποτελείται από τον Prophet στα φωνητικά, τον Playboy Lex στα keyboards, τον Surfin’ Pan στην κιθάρα ,τον Little Jon στα ντραμς ενώ ο εκ Βρυξελλών προερχόμενος Cookie Man στο μπάσο είναι ήδη πιο…Έλληνας από κάθε άλλον μέσα στο γκρουπ.

Η αγάπη του γκρουπ για τον ήχο των Interpol και των Third Eye Blind είναι σαφής ,χωρίς όμως ποτέ να πέφτουν στην παγίδα του μιμητισμού. Στον φρεσκότατο ήχο τους συνετέλεσε αναμφίβολα η συμβολή του παραγωγού τους Stephen Fleming καθώς και η πολύ καλή ηχογράφηση στα Arttracks studio ενώ η μίξη έγινε στα Sterling Studio από τον Ryan Smith.

Η παρουσία τους διαχέεται από μια σιγουριά και αρκετή εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους ,πράγμα που εν μέρει οφείλεται στο συναυλιακό παρελθόν τους το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει εμφανίσεις στο Top 20 Soundwave της Coca-Cola, παίζοντας μαζί με τους Raining Pleasure ενώ εμφανίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής το 2007. Το mini album αποτελείται από το groovy “Words flying around”, το πιο μελωδικό “After eight” , τον garage δυναμίτη “The secret” που όπως όλα δείχνουν θα κατακτήσει άνετα μια θέση στο ραδιόφωνο και κλείνει με το “Night time will shine”. Εν ολίγοις, ένα ελπιδοφόρο και ηλιόλουστο ντεμπούτο!

Κείμενο : Βασιλειάδης Δημήτρης