Οι Weeping Willows δίνουν μια καλή πρώτη εντύπωση με το πολύ προσεγμένο artwork του demo τους. Με το πρώτο άκουσμα καταλαβαίνω ότι οι Weeping Willows είναι έμπνευση και εκτέλεση ενός μόνο ανθρώπου, a one-man-band, με απόλυτη επικράτηση της κιθάρας και της φωνής του Ερμή Λεβεντάκη.

Όλα τα υπόλοιπα είναι προγραμματισμένα σε έναν υπολογιστή (δυστυχώς). Αυτό μπορεί να το δει κανείς θετικά και αρνητικά. Ας δούμε τα θετικά. Η μουσική των Weeping Willows είναι ένας συνδυασμός electro pop της δεκαετίας του ’80, με έντονες επιρροές από New Order και David Bowie και ψυχεδελικά ψήγματα προηγούμενων δεκαετιών, κατευθείαν από τους Pink Floyd. Στίχοι άμεσοι και προσωπικοί.

Η φωνή είναι κάτι μεταξύ Lou Reed και Verve. Ξεχωρίζω το Glitter από τα δέκα κομμάτια του demo, που απευθύνεται περισσότερο στους ακροατές των Μission. Η μουσική των Weeping Willows δεν είναι ηλεκτρονική για να είναι γραμμένη αποκλειστικά σε υπολογιστή και η απόπειρα προσομοίωσης του live παιξίματος, δυστυχώς αποτυγχάνει και είναι κρίμα γιατί οι συνθέσεις είναι πραγματικά καλοδουλεμένες και θα μπορούσαμε να είχαμε ακούσει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα..Ετσι, είναι προφανής η έλλειψη μιας ολοκληρωμένης μπάντας που θα έδινε χρώμα και όγκο, σε μια κατά τα άλλα εμπνευσμένη μουσική πρόταση.

Επίσιμη σελίδα:

http://www.myspace.com/ermisandthewillows

Eύα Βολογιαννίδου