Οι Σαλονικιοί Skelters είναι από τα ονόματα που ακούγονται τακτικά στους εγχώριους  rock κύκλους. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις με κύριο προσανατολισμό το tribute σε μπάντες οπως : Queen, U2 και –όπως και το όνομά τους μαρτυρά-  Beatles, τους έχουν καθιερώσει. Έχοντας παγιωμένη πλέον σύνθεση (Angel Charavatsidis: φωνητικά, κιθάρες, πιάνο, Daniel Charavatsidis: τύμπανα, β! φωνητικά, πιάνο, Stavros Amanatidis: κιθάρα, β! φωνητικά, μπάσο, Thodoris Nikolaou: μπάσο) κυκλοφόρησαν τον περασμένο Μάιο το ντεμπούτο τους, “Explain to Me”, με 9 δικές τους συνθέσεις.

Ο δίσκος ξεκινάει με καθαρό rock ‘n’ roll ύφος, “Let’s go Party”, ενώ εξ αρχής η «καθαρή» του παραγωγή μας κάνει εντύπωση. Αν και τον ήχο-ύφος διακρίνει η ποικιλία αντί της ενότητας, την παραγωγή χαρακτηρίζει ο επαγγελματισμός, αφού τα όργανα στο σύνολό τους έχουν το χώρο τους να αναπνεύσουν και τον δυναμισμό στον οποίο βασίζεται η ατμόσφαιρα του δίσκου.

Η εμμονή τους στη διάσταση της μπαλάντας, εμποτισμένη με blues στοιχεία, “See how much I love You”, δεν υπερνικάει την κίνησή τους σε δυνατότερα κομμάτια, που τιμούν το χώρο του παραδοσιακού hard-rock και φτάνουν στα πρόθυρα του glam metal, “Corruption”. Η τεχνική κατάρτιση της μπάντας την οδηγεί σε solos που ξυπνούν το ενδιαφέρον μας, συνοδευμένα από μια ενορχηστρωτική ποικιλία.

Τα φωνητικά χαρατηρίζουν σε μεγάλο βαθμό το ηχόχρωμα των Skelters, παρ’ όλο που οι στίχοι δεν ωθούν στην απογείωσή τους. Φαίνεται ότι η στιχουργική τους τεχνική επηρεάζεται σε βάθος από τους Beatles, Zeppelin Queen, χωρίς όμως να καταφέρνει να φτάνει το ίδιο επίπεδο, πράγμα που παίρνει από πάνω τους τα μάτι του ακροατή. Η έκλπηξη φτάνει με το retro-soundtrack-ικό instrumental κομμάτι “Journey”, που πατάει μια ένεση τόνωσης στο mood και γράφει τον επίλογο αυτού του ντεμπούτου.

Τo digipack πάντως, μάλλον θα βοηθήσει το χέρι του ακροατή να το βγάλει απ’το ράφι του δισκοπωλείου και να το τοποθετήσει στη δισκοθήκη

Πρόκειται για ένα ευχάριστο άκουσμα που προτείνω στους απανταχού οπαδούς της classic rock. Την μόνη μου ένσταση διαπιστώνω στο «πάντρεμα», που επιχειρούν, μεταξυ vintage-rock καταστάσεων και μοντερνισμών, όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι πάντα πετυχημένο και ενίοτε ξενίζει το αφτί. Ίσως αυτό είναι που δεν ξεκαθαρίζει το χαρακτήρα του γκρουπ.

Tracklisting:

Let’s go Party
My life has changed
See how much I love you
Explain to Me
Now is the Chance
She’s a Liar
It’s a pity
Corruption
Journey

Επίσημη Σελίδα
www.skelters.gr
www.myspace.com/skelters

Από τον Θοδωρή Γκοτζαμάνη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ