Κατά καιρούς βλέπουμε να εμφανίζεται νέο αίμα στο χώρο του ελληνικού metal και κυρίως στην  heavy-power metal σκηνή κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Οι The Silent Rage είναι μια μπάντα πέντε ατόμων που μας έρχεται από την Αθήνα, με σκοπό να ταράξουν τα νερά της heavy-power metal σκηνής. Πρόσφατα, έφτασε στα χέρια μου το CD[Promo] τους με τίτλο Silent Rage.

Περιέχονται πέντε κομμάτια μελωδικού power metal με progressive στοιχεία, σε συνδυασμό με καθαρά και aggressive φωνητικά. Μελωδίες έξυπνες, δυνατές, σε πλήρη αρμονία με τις φωνές του Νίκου και του Κώστα, οι οποίες σε κρατάνε σε εγρήγορση και σου ενισχύουν το ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Αν και κατά τη γνώμη μου η φωνή του Κώστα έχει την δυνατότητα με λίγο περισσότερη δουλειά να επιτύχει ένα ακόμα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κάτι που δεν έκρινα απαραίτητο ήταν η επανάληψη του ίδιου ηχητικού εφέ στο πρώτο και δεύτερο κομμάτι του CD, καλό είναι να αποφεύγεται η επανάληψη.

Παρ’όλα  αυτά, οι The Silent Rage είναι μια πολλά υποσχόμενη μπάντα, με γερές βάσεις και δυνατότητες για μια πολύ καλή πορεία στο χώρο αυτό. Καλή επιτυχία στα παιδιά λοιπόν και ανυπομονούμε για την πρώτη τους ολοκληρωμένη  δουλειά…

Tracklist
01.Perished In Flames
02.Leading The Legions
03.Wings of Tragedy
04.The Silent Rage
05.Litany Of Imprisoned Souls

Οι SILENT RAGE είναι:
Νίκος Σιγκλίδης – κιθάρα, φωνητικά
Κώστας Τόκας – κιθάρα, φωνητικά
Χρήστος Σεβαστόπουλος – μπάσο
Κίμωνας Λιμενίδης – Keyboards
Λευτέρης Μόρος – τύμπανα

 

www.myspace.com/silentragegreece

Βασίλης Παπουτσής