Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των The Final Act από την Κόρινθο έχει τίτλο «Η διαδρομή» και κυκλοφορεί ψηφιακά από την fm records.

Το συγκρότημα το γνωρίσαμε μέσα στο 2016 όταν έκανε την εμφάνιση του με τα δυο πρώτα τους κλιπ, αλλά και δύο μήνες πριν μέσα από την συλλογή μας «Underground Όνειρα 5».

Ο δίσκος τους περιέχει ουσιαστικά έξι τραγούδια, συν ένα ίντρο. Τραγούδια καλοδουλεμένα και καλοπαιγμένα. Με ωραία ηχογράφηση και παραγωγή, που αναδεικνύουν όλα τα καλά στοιχεία τους.

Ο ήχος και το όλο συναίσθημα που αποπνέουν έχει μια αίγλη από τα ένδοξα ελληνόφωνα ροκ των 90s που όλοι αγαπήσαμε. Χωρίς να σημαίνει φυσικά ότι κοπιάρουν κάτι συγκεκριμένο ή ότι θυμίζουν κάποια άλλη μπάντα. Οι The Final Act έχουν βρει ήδη την ταυτότητα τους και έχουν λόγο ύπαρξης. Αν θέλετε ένα μόνο λόγο, θα σας πω ότι είναι οι στίχοι τους, αφού μέσα από αυτούς δεν μασάνε να φωνάξουν για τα όσα απαίσια βιώνουμε σαν ανθρωπότητα εν έτη 2016, πράγμα που δεν το κάνουν όλοι, όχι τουλάχιστον έξω από τα δόντια. «Ακούστε» καλά τα όσα λένε και τραγουδάνε μέσα από τα τραγούδια τους, γιατί έχουν νόημα και ουσία.

Η μπάντα ροκάρει και το κάνει καλά. Εγώ να ευχηθώ το μουσικό τους ταξίδι να αντέξει στον χρόνο, γιατί μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ δύσκολο να φτιάχνεις σοβαρή τέχνη στις εποχές που ζούμε, αφού όλοι στερούμαστε χρόνο και χρήμα… και κανείς δεν μας τα επιστρέφει πίσω. Δώστε τους λοιπόν την αγάπη που τους αξίζει, είναι το μόνο πράγμα που ζητάνε από εσάς.

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1) Intro
2) Η διαδρομή
3) Η κλειδαριά
4) Τέλειος εργάτης
5) Ακούστε
6) Απευθείας ανάθεση
7) Ποιος έχει σειρά

Βρείτε τους εδώ: https://www.facebook.com/The-Final-Act-565380743606226/

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.