Οι Drizzle ουσιαστικά είναι μια παρέα συμμαθητών που έχοντας την μουσική ως κοινό άξονα, αποφάσισαν να μορφοποιήσουν αυτήν την αγάπη τους σε ένα σχήμα, με άξονα τον alternative ήχο ,γύρω στο 2007. Έκτοτε συμμετέχουν σε αρκετές συναυλίες και το 2008 ηχογραφούν με την βοήθεια του Bob Katsionis (των Firewind) ένα demo το οποίο θα τραβήξει το ενδιαφέρον της Play Recordings και τελικά την πρώτη μέρα του 2011 θα κυκλοφορήσει σε CD –EP .Τα μέλη των Drizzle είναι ο Σωτήρης Αγγελίδης (φωνητικά), ο Κώστας Οικονόμου (κιθάρες), ο Τώνης Καβίδας (μπάσο), ο Βαγγέλης Γαντζιάς (πλήκτρα)  και ο Σπύρος Στεφανής (ντραμς).

To mini album ξεκινάει με το Breathe,που εισάγεται με ήσυχες ζεστές ακουστικές κιθάρες και χαμηλόφωνα παιξίματα, θυμίζοντας αρκετά τον lo-fi ήχο των Arab Strab και ένα παραμορφωμένο κρεσέντο των πλήκτρων κλείνει το κομμάτι, σαν να ξέσπασε ηλεκτρική θύελλα, εντοπίζοντας όμως κάποια λάθη στα φωνητικά αλλά και στην ενορχήστρωση που κάποιες στιγμές χάνεται η ένταση της ρυθμικής βάσης. Το City is bleeding που έδωσε και τον τίτλο στο μίνι άλμπουμ, έχει μια εισαγωγή λίγων ακουστικών ακκόρντων και μετά εισάγεται δυναμικά το υπόλοιπο κομμάτι με καταιγιστικά κιθαριστικά ξεσπάσματα δευτερολέπτων, έχοντας όμως κάποια προβλήματα στο mixing,αφού τα όργανα ακούγονται άνισα , ενώ το Cold με τις κοφτές alternative κιθάρες και τα φοβερά πλήκτρα ξεχύνεται σαν λάβα, μαζί με ένα κοφτό κιθαριστικό σόλο που το επαναφέρει σε τάξη. Το Fake love με τα α-λα Puressence μελαγχολικά ηχοχρώματα παραμένει πιστό στον ίδιο alternative ήχο αλλά στις ψηλότερες νότες δυστυχώς δεν επαρκεί η φωνή του τραγουδιστή, κάνοντας αρκετά φάλτσα, τα οποία θα προσέξει πολύ στο μέλλον. Τέλος το Years of falling είναι μια ήρεμη ηλεκτρική μπαλάντα με πολύ καλές ιδέες αλλά τα αρχικά φάλτσα σε συνδυασμό με την κακή ηχογράφηση με τα θαμπά ντραμς και το άτσαλο mixing δεν την βοηθάνε να αναδειχθεί περισσότερο.

Συνολικά πρόκειται για μια δουλειά με καλή πρώτη ύλη, επιρροές από τα καλύτερα alternative γκρουπ και αρκετά καλούς παίκτες αλλά θα πρέπει να δοθεί βάρος στα φωνητικά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις χαμηλές νότες καθώς και το mixing το οποίο δυστυχώς είναι αδύναμο και δεν βοηθάει τα πολύ καλά τραγούδια να αναδειχθούν περισσότερο.

Κείμενο:  Δημήτρης Βασιλειάδης