Από τον Σταύρο Παπαγεωργόπουλο
Το καλοκαίρι είχε ήδη τελειώσει αλλά τι καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η νέα συναυλιακή σεζόν από ένα πάρτι με μπόλικες καλεσμένες μορφές του χώρου και τις 2 μεγάλες μύτες ως οικοδεσπότες να γιορτάζουν τα 5 χρόνια τους. Η αρχή έγινε με ένα slide φωτογραφιών όπου παρέλασαν μεταξύ άλλο και οι γενειάδες των ZZ Top, υπό τους ήχους του «Wu Tang» των U-God και Method Man και η μπάντα δίχως να χάνει καιρό παρουσίασαν συνεχόμενα 12 κομμάτια από όλη την καριέρα τους με highlight το τελευταίο να παίζεται από τον Μπούγκι Μαν με γιουκαλίλι!
Κάπου εκεί ήρθε η τούρτα ή πιο σωστά η πίτσα με τα 5 κεράκια πάνω, και μετά το απαραίτητο διάλειμμα ξεκίνησε η παρέλαση όλων των φοβερών ονομάτων. Την αρχή έκανε ο Γιάννης Μπιλίρης ραπάροντας στο πλάι των παιδιών με τις προσαρμοσμένες για την επετειακή περίσταση ρίμες του στο «Let Me Tell Ya» από το «Paint It Blue» του 2013. Η συνέχεια ήταν του καλοντυμένου Constantine των Wrinkled Suits στα πλήκτρα και του RNS στα turntables στο «Black Hat Man» του πρώτου δίσκου, ενώ αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε ο Πέτρος Κασσιμάτης των Προφίλ με το πνευστό του για το «All The Time». Έπειτα στην σκηνή ανέβηκε το ντουέτο για το «Yeah! (That Girl)» της Idra Kayne με το soul γρέζι και τον Μπάμπη Παπανικολάου των Planet Of Zeus με την βαθιά μπλουζ φωνή αναδεικνύοντας και οι 2 τους τον αισθησιασμό του κομματιού. Πριν προλάβουμε να χαλαρώσουμε ο Θύμιος (κιθαρίστας των Mr. Highway Band) ανέβηκε να μας λιώσει το πρόσωπο με το παίξιμο του στο Hey Joe ( από τον αγαπημένο των Big Nose Attack Jimi Hendrix). Ο Άλεξ Καλοφωλιάς, η μορφή των Last Drive συνόδευσε την μπάντα στο «Let The Love Shine» από τον πρόσφατο δίσκο τους. Στα δύο επόμενα κομμάτια ο Πάνος Τσεκούρας των Mani Deum με το απόκοσμο theremin συνόδευσε την μπάντα στα «Don’t Look Back» και σε ένα roots αμάλγαμα των δυο κατά τα άλλα συγγενών ειδών δηλαδή blues και ρεμπέτικο, όπου το τελευταίο απέδωσε με τις πενιές του στο μπουζούκι ο Μπάμπης Μαυρίδης (τραγουδιστής των Black Hat Bones). Ο Κωνσταντίνος (Mock The Mankind) που περιφέρονταν δίπλα στην σκηνή με τo ραφτό λογότυπο των Black Sabbath να δεσπόζει ανέλαβε το μπάσο και ο τρελαμένος «Crosseyed Billy» Βασίλης Μαγγανάς διέλυσαν ό,τι είχε μείνει στο An με την heavy blues διασκευή τους στο «N.I.B» των Black Sabbath. Ένα τζαμάρισμα με τον αρμόδιο Danny G. (1000mods) στο μπάσο στο «Wild Cherry» μας ταξίδεψε και τα μπλουζ συνεχίστηκαν λίγο πιο αλανιάρικα με τον Mickey Pantelous διασκευάζοντας Rolling Stones αλλά παίζοντας και το «Down With Me». Κάπου εκεί το κάτι παραπάνω από μισογεμάτο μαγαζί μπορεί να άδειαζε λόγω του προχωρημένου της ώρας και αρκετοί να είχαμε κουραστεί από την ορθοστασία αλλά τα παλικάρια από το Μπραχάμι είχαν άσσο στο μανίκι: Πανόκας από Black Hat Bones (ή αλλιως Bewilder Brother στην γραφιστική του φύση) και οι Orange ενισχυτές να εξαπολύουν το «Kick Out The Jams» από MC5 για την χαριστική βολή! Το τέλος όμως ήρθε αμέσως μετά με το «Blues Jam» παρουσία του Stam από The Bad Slide Stam και κάπου εκεί πριν τις 2 τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε το πάρτι.
Ένας αεικίνητος Τόνι στα ντραμς και ένας ψυχωμένος Μπουγκι μαν μας «επιτέθηκαν» στο πάρτι τόσο γεμάτα και όμορφα μαζί με όλα τα φιλαράκια τους. Το πάρτι αυτό δεν ήταν διόλου διεκπεραιωτικό ή τυπικό αλλά εδραίωσε την μπάντα ακόμη παραπάνω ανοίγοντας την όρεξη για περισσότερες πίτσες και rock n roll!
Λίστα Τραγουδιών:
1. A bite to eat
- All by myself
- Under your spell
- Monday morning spaghetti
5. 50 shades of shame - Dirty Emma
- Not the one
- Gotta luv u
- Adam and Eve
- Left Alone
- Drunk and gibberish
- Drunk whore blues
- Let me tell ya – JOHNNY B (Μεθυσμένα Ξωτικά)
- Black hat man – Rsn / Constantine (The Wrinkled Suits)
15. All the time – PETROS (Profil) - Yeah that girl – Idra Kayne / Babis (Planet Of Zeus)
- Hey Joe (Jimi Hendrix) – THIMIOS (Mr. Highway Band)
- Let the love shine – ALEX K. (Last Drive)
- 10 AM Automatic – BOBINHO
- Don’t look back – PANOS TSEKOURAS (Mani Deum)
- Holdin on – PANOS TSEKOURAS / BOB M. (Black Hat Bones)
- NIB (Black Sabbath) – CROSSEYED BILLY (SuperPuma) / KON (Mock Τhe Mankind)
- Wild cherry – DANI G (1000mods)
- Honky tonk women (The Rolling Stones) – MICKEY PANTELOUS
- Down with me – MICKEY PANTELOUS
- Kick out the jams (MC5) – PANOKAS (Black Hat Bones)
ENCORE:
- Blues jam – STAM (The Bad Slide Stam)Χρήσιμοι Σύνδεσμοι The Big Nose Attack:
https://thebignoseattack.tumblr.com
https://www.facebook.com/thebignoseattack
https://twitter.com/bignoseattack
https://www.youtube.com/theBigNoseAttack
https://soundcloud.com/thebignoseattack
https://thebignoseattack.bandcamp.com