Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία των Synesthesia είναι γεγονός. Ένα καταπληκτικό άλμπουμ που επιβάλλεται να βρίσκεται σε κάθε δισκοθήκη. Το ντεμπούτο άλμπουμ τον πολλά υποσχόμενων Eλλήνων Synesthesia ονομάζεται “from amnesia to apocalypse”. Η δουλεία τους είναι άκρως επαγγελματική και ο ήχος τους αξιοζήλευτος ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα.
Πιο αναλυτικά τώρα, οι Synesthesia  δημιουργήθηκαν το 2004 με έδρα την Θεσσαλονίκη. To άλμπουμ τους “from amnesia to apocalypse” αποτελείται από 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 51 λεπτών ατμοσφαιρικού μέταλ με αρκετά στοιχεία progressive και death φωνητικά, με τις μελωδίες να είναι το κυρίαρχο στοιχείο στις συνθέσεις.  Δυνατά παιξίματα, γρήγορα riffs και επιθετικότητα που εναλλάσσεται  αρμονικά με mid-tempo ρυθμούς και καθαρά φωνητικά,  περιλαμβάνοντας και το ηλεκτρονικό στοιχείο γεμίζουν τα κομμάτια με συναίσθημα. Ένα άλμπουμ λοιπόν άκρως συναισθηματικό που δεν κουράζει σε καμία περίπτωση, άψογο, τεχνικό με πανέμορφες εμπνεύσεις.
Οι επιρροές των Synesthesia έχουν να κάνουν με διάφορες μπάντες του ακραίου ήχου
όπως Soilwork, Dream Theater, Fates Warning, Sentenced , Children of Bodom, Paradise Lost, κ.ά. που σε καμία περίπτωση δεν χάνουν τον προσωπικό τους χαρακτήρα αντιγράφοντας κάποιους, αλλά έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα που τους καθιστά μοναδικούς.
Τα κομμάτια είναι εννοιολογικά αλληλένδετα μεταξύ τους προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη δουλειά που θα ταξιδέψει τον ακροατή σε άγνωστα μέρη. Προσωπικά δεν ξεχωρίζω κάποιο κομμάτι περισσότερο και από την πρώτη ακρόαση θα πειστείτε και εσείς.
Το μέλλον τους ανήκει και είναι ένα τρανό παράδειγμα για το τί μπορεί να κάνει η Ελληνική σκηνή. Το άλμπουμ τους κοστίζει 8.99 € και μπορείτε να το προμηθευτείτε από την σελίδα τους

http://www.myspace.com/fieldofsorrow

“from amnesia to apocalypse” tracklist :
1)Temptation
2)In Silence Digress
3)Field Of Sorrow
4)Threshold
5)the Distance Within
6)Frozen Rose
7)through The Eyes Of Ambivalence
8)Departure
9)Frozen Rose (Radio Edit)

Οι Synesthesia είναι οι :

Dim – Guitars, Bass, Keys, Programming, Backing Vocals
Stelios – Lead Vocals, Backing Vocals, Lyrics
Thanasis Lightbridge – Drums

Ιωάννης Βενιζέλος