Από τον Διονύση Μαντή

Οι Suicidal Angels ξεκίνησαν πρίν από περίπου τρία χρόνια την πορεία τους με thrash metal προσανατολισμό και μετά από αρκετές αλλαγές όσον αφορά τη σύστασή τους κατέληξαν στην τελική τους μορφή με τους Ορφέα στα τύμπανα, Νίκο στην κιθάρα και τη φωνή, Θέμη στην κιθάρα και Σωτήρη στο μπάσο. Τον Αύγουστο του 2005 και ύστερα από την ηχογράφηση κάποιων demo το συγκρότημα ετοίμασε το “Bloodthirsty Humanity” και αργότερα το “Armies of Hell”. Η τελευταία τους δουλειά με τίτλο “Eternal Domination” κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2007 από μία καλιφορνέζικη εταιρεία την OSM Records.
Παρακάτω ακολουθεί μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ….

Διονύσης.: Παιδιά είστε oldschoolthrash. Tί σας ώθησε να παίξετε αυτού του είδους την μουσική μιας και στις μέρες μας συνηθίζεται το metalcore;

S. A.: Δυστυχώς έχεις δίκιο. Συνηθίζεται το metal core. Old school γενικότερα ήταν η μουσική που ακούγαμε από το σχολείο, ειδικότερα thrash και ευτυχώς τα ακούσματά μας μέχρι τώρα δεν έχουν αλλάξει. Αυτό γουστάρουμε να ακούμε και να παίζουμε και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ευτυχώς που το είδος αυτό επιστρέφει ξανά και σωνόμαστε! (γέλια)


Δ.: Είστε ένα σημαντικό κεφάλαιο στην Ελληνική μέταλ σκηνή. Ποια είναι η γνώμη σας γι’αυτήν και ποια συγκροτήματα πιστεύετε ότι ξεχωρίζουν;

S. A.: Σημαντικό κεφάλαιο πιστεύω πως είναι οι Rotting Christ, οι Nightfall, οι Septic Flesh, οι Flames, οι Spitfire, οι Acid Death, συγνώμη αν ξεχνάω κάποιους. Εμείς πιστεύω ότι έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας για να δείξουμε αν θα μπορέσουμε να είμαστε έστω και ένα μικρό κεφάλαιο στην Ελληνική μέταλ σκηνή. Τώρα για νέες μπάντες που αξίζουν μπορώ να σου πω άνετα τις εξής: Released Anger, Sacram, Inveracity, Slavebreed, Mentally Defiled, Revenge, Beyond Exorcism και άλλες πολλές που σκοτώνουν πραγματικά! (γέλια)


Δ.: Παρατηρώντας τις εμπνεύσεις σας στο
myspace έχετε γράψει ότι οι επιρροές σας προέρχονται από BoltThrower, μία από τις αγαπημένες μου μπάντες. Η μουσική σας είναι φανερά πιο γρήγορη, αλλά μοιάζει πιο πολύ από ιδεολογικής άποψης που αυτό κυρίως φαίνεται στo LP “ArniesofHell”, σωστά;

S.A.: Όταν γράφουμε επιρροές δεν εννοούμε μόνο αυτά που έχουν επηρεάσει το παίξιμό μας, αλλά και αυτά με τα οποία τα σπάμε, αυτά που πάθαμε την πλάκα μας όταν τα πρωτοακούσαμε. Ειδικά Bolt Thrower είναι τόσο δύσκολο να παίξεις, οπότε μόνο και μόνο αυτό μπορεί να τους δώσει το απόλυτο respect! Μπαντάρα!!!

Δ.: Ποια θα λέγατε ότι αποτελούν τα αγαπημένα σας συγκροτήματα;

Ορφέας: Slayer, Dark Angel, Sadus, Sepultura, Paradox.
Θέμης: Iron Maiden, Accept, Exodus, Slayer, Saxon.
Σωτήρης: Slayer, Sepultura, Merciless, Infernal Majesty, Dark Angel.
Νίκος: Slayer.


Δ.: Το “
EternalDomination” και το “ArmiesofHell” είναι εύκολα να τα βρει κάποιος, αλλά το “BloodThirstHumanity” είναι πιο σπάνιο. Ποιο λάθος έγινε από τη δισκογραφική σας εταιρεία και το album δεν διατίθεται;

S. A.: Βασικά δεν έχει γίνει κάποιο λάθος από τη δισκογραφική εταιρεία γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε δισκογραφική εταιρεία να κυκλοφορήσει αυτό το album. Τα έξοδα για το cd ήταν αποκλειστικά δικά μας και η διανομή το ίδιο. Υπάρχουν όμως ακόμα κόπιες οπότε όποιος το επιθυμεί δεν έχει παρά να μας το παραγγείλει. Απλά πράγματα!

Δ.: Αναφερόμενος στις δισκογραφικές, πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερες κινήσεις από τις δισκογραφικές σας όλα αυτά τα χρόνια;

S. A.: Ουσιαστικά δισκογραφική εταιρεία μάς έχει αναλάβει από το “Eternal Domination”. Το “Armies of Hell” απλά το έκανε διανομή η Evil Records. Εμείς ουσιαστικά ήρθαμε σε επαφή με εταιρεία από το Eternal. Ως εδώ στην μέχρι τώρα συνεργασία μας δεν μας έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, ίσα ίσα που βοηθάει απίστευτα σε καίρια ζητήματα, όπως το οικονομικό και την ευχαριστούμε πολύ. Ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον αυτό.
Δ.: Πείτε μου για τις συναυλίες σας στο εξωτερικό. Εκεί το κοινό είναι καλύτερο από τους Έλληνες μεταλάδες;

S. A.: Όχι! Αν και στο εξωτερικό τα σπάει απίστευτα ο κόσμος, ειδικά σε Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Βουλγαρία και Ρουμανία που γίνεται χαμός. Αλλά η Ελλάδα έχει κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό. Στις 11 Μαϊου ελπίζω να καταλάβουμε και οι δύο τί συμβαίνει!
Δ.: Στην Ελλάδα όμως σε σχέση με άλλες χώρες είστε άγνωστοι. Ειρωνία ή γκαντεμιά;

S. A.: Δεν έχω ιδέα. Ελπίζω στο μέλλον να αλλάξει συτό. Να πηγαίνω στο περίπτερο και να μου ζητάει αυτόγραφο ο περιπτεράς! (γέλια) Μάλλον αυτό θα γίνει αν δουλέψω ποτέ σε κανένα σκυλάδικο οπότε τελικά απίθανο το κόβω να γίνουμε πολύ γνωστοί στην Ελλάδα.

Δ.: Τί ομάδες είστε;
Ορφέας: ο Σωτήρης και Θέμης είναι Ολυμπιακοί. Εγώ ΑΕΚ και ο Νίκος δεν έχει ιδέα πώς είναι η μπάλα, είναι πρωτόγος! (γέλια)

Να στε καλά! Θα τα πούμε στις 11 Μαϊου στο Underworld.

www.suicidalangels.com

www.myspace.com/suicidalangelsgreece