Εκεί που συναντάται η φαντασία με την δημιουργία και το ταλέντο με την τεχνική, στέκει η φυσιογνωμία του Σωτήρη Λαγωνίκα. Γνωστός σε όλους μας από την θητεία του στους WHAT’S THE BUZZ? o φίλος μας συνεχίζει το μουσικό ταξίδι του, με ήχους που τον χαρακτηρίζουν και τον έχουν καθιερώσει ως προσωπικότητα στον χώρο. Δεν είναι μόνος του όμως, τον ακολουθούν και ταξιδεύουν μαζί του ακροατές από όλο τον κόσμο, καθώς ο καινούργιος του δίσκος έχει μεγάλη ζήτηση σε Αυστραλία, Καναδά, Αμερική και Ευρώπη. Ο δίσκος κινείται σε progressive μονοπάτια με εμφανείς ηχητικές επιρροές των μεγάλων RUSH.

Τεχνική περιγραφή και ανάλυση δεν είναι εφικτή καθώς το μέγεθος και η ποιότητα του υλικού, αναλογουμένων των περιστάσεων, είναι απερίγραπτο. Ο Σωτήρης είναι ένας αυτοδίδακτος (αριστεροχειρ παρακαλώ!!) μουσικός ο οποίος έχει δουλέψει τον συγκεκριμένο δίσκο εντελώς μόνος. Όλα έχουν περάσει από το χέρι του (τυμπανομπασοσυνθοκιθαροφωνες) χωρίς ίχνος programming καθώς επίσης και η αψεγάδιαστη παραγωγή.

Αυτός ο δίσκος είναι στολίδι για την σκηνή μας, όπως είναι επίσης κόσμημα τέτοιοι άνθρωποι ξεχωριστοί για το ήθος και τον χαρακτήρα τους. Επιβάλλεται λοιπόν, σε κάθε μουσικό που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το progressive και σέβεται τον εαυτό του, να το βάλει στο μαξιλαράκι του από κάτω και να τον μελετάει επιμελώς κάθε βράδυ.

Η υπόλοιπη μεταλλική κοινότητα δεν έχει παρά να υποκλιθεί στο μέγεθος και την αξία του προαναφερόμενου βιρτουόζου.

Track List:
1. Sickening My Mind
2. Need to Be Born Again
3. Time Won’t Matter Anymore
4. Holding Tight
5. Never Ready to Say Goodbye
6. See
7. If Only
8. Ghostly Train
9. Wheres My Life

http://facebook.com/sotiris.lagonikas

Χρήστος Αρβανιτάκης