Η μουσική των Sleepin Pillow αποτέλει ένα ξεχωριστό παράδειγμα, για το πώς μπορούν να ενωθούν διαφορετικές κουλτούρες, χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά τους , αλλά με την μία να συμπληρώνει την άλλη. Το αποτέλεσμα απ’την ένωση του δυτικού και του ανατολικού κόσμου στέφεται με ιδιαίτερη επιτυχία δίχως να ξενίζει τον ακροατή, σ’αυτό το εγχείρημα των Sleepin Pillow.

Η αρχή γίνεται με το trip-hop να συναντάει τις ανατολίτικες φόρμες στο “Instrument of  time”. Ακολουθεί το “The black sea”, με την ποντιακή λύρα να δίνει ρέστα και τις κιθάρες να ταράζονται στο ρυθμό της. Η ανατριχίλα δεν αργεί να φτάσει με το “Amplifier in my heart”, που ξεκινάει με beat που θυμίζει το “Angel” των Massive Attack και αναπτύσσεται σ’ ένα δυναμικό alternative κομμάτι. Το post-rock κύμα του “Motherhood” μας παρασύρει στον ψυχεδελικό folk βυθό του “Winter dreams”, ενώ το τζουρά, η ποντιακή λύρα, τα κιθαριστικά riffs και τα κρουστά συνυπάρχουν αρμονικά, “The light is real”. Το highlight του δίσκου, το απόκοσμο “Rise” δημιουργεί το κλίμα μυσταγωγίας με τα ιδιαίτερα φωνητικά και το εκκωφαντικό κλείσιμο του. Το επίσης ατμοσφαιρικό, ομώνυμο με το album κομμάτι, με μελώδια που ενισχύει το ανατολίτικο κλίμα, επιθετικές διαθέσεις, “Father forgive me..”, και τα έγχορδα που μπαίνουν στο παιχνίδι είναι φτιαγμένο για ασταμάτητες ακροάσεις. Σειρά για το “Once”, που είναι ίσως η πιο αδύναμη και άνευρη στιγμή του δίσκου. Για το τέλος μας επιφυλάσσουν, το ακουστικό “A thousand times to spell” με κλαρίνο παρακαλώ και το αχρείαστο μάλλον “Hail Messiah”.

Εν κατακλείδι, το “Apples on an orange tree” ξεχωρίζει απ’ τον συρφετό των νέων κυκλοφοριών που μας κατακλύζουν καθημερινά, λόγω της φρεσκάδας του και της ακομπλεξάριστης αισθητικής των μελών του συγκροτήματος, που καταπιάνονται με ό,τι τους ιντριγκάρει. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο τραγουδιστής του σχήματος, Κίμωνας Χαραλάμπους προέρχεται απ’τους Universal Trilogy.

Καλύτερες Στιγμές:
“The black sea”, “Amplifier in my heart”, “Rise”

Οι Θεσσαλονικείς Sleepin Pillow αποτελούνται από τους:
Nomik-Aka Κίμωνας Χαραλάμπους (vocals)

Aisha_Sama (Bass)

Rispa (Guitars)

Nick Zaqueline (percussions)

Antoine (Keyboards)

Skinman (Drums)

Το Rockap σας είχε πρώτο παρουσιάσει το εν λόγω σχήμα και το demo τους

Παναγιώτης Σταθόπουλος