3212293979-1Αυτή είναι η δεύτερη δισκογραφική και προσωπική δουλειά του Sigmataf. Το ποιος είναι ο Sigmataf και το τι προηγήθηκε αυτής της δουλειάς μπορείτε να το διαβάσετε εδώ ή να διαβάσετε μια παλαιότερη συνέντευξη του εδώ.

Πάμε αμέσως στο ρεζουμέ…

Το «Τι κάνει σε είναι να ; εδώ» συνεχίζει επάξια την πολύ καλή δουλειά που μας σέρβιρε στον προηγούμενο δίσκο του.

Ηχητικά έχουμε πάλι ένα συνονθύλευμα εναλλακτικών ήχων που φλερτάρουν ή κάνουν και έρωτα με το alternative, το hip hop, το tip hop, το electro και το new wave. Αν τα αυτιά σας δεν είναι συνηθισμένα σε κάτι τέτοιο, θα σας πάρει πολύ καιρό ή και χρόνια για να κατανοήσετε τι παίζει εδώ, όπως αργείτε κάποιοι να καταλάβετε το τι γίνεται γύρω μας. Το τι γίνεται γύρω μας αλλά και γύρω από το μυαλό του Sigmataf αποτυπώνεται με έξυπνο τρόπο μέσα από τους στίχους στα εν λόγο τραγούδια, τα οποία είναι για ψαγμένα παλουκάρια και τύπισσες… αν ζεις μόνο για την ευχαρίστηση του αυτιού και του κορμιού σου, ο δίσκος αυτός δεν ενδείκνυται για τα μέτρα σου. Θέλω να πιστεύω όμως ότι δεν έχουμε τέτοιους αναγνώστες, όπως θέλει να πιστεύει και ο Στέλιος ότι υπάρχουν τέτοιοι ακροατές στους οποίους θέλει να απευθυνθεί και να χαρίσει την ψυχή και τις σκέψεις του.

Δεν ξέρω αν έδωσα ακριβής πληροφορίες για το περιεχόμενο, αν και είναι δύσκολο να φωτογραφηθεί ακριβώς το «σχήμα» αυτό, είναι σαν τον καπνό που σκορπιέται στον αέρα, κάθε λίγα δεύτερα αλλάζει σχήματα και μορφή. Βάλτε το να παίζει, βάλτε ένα ποτήρι κρασί, ανάψτε ένα στικάκι (δεν προτείνω τσιγάρο σαν μη καπνιστής, αλλά αν γουστάρεις καλώς) και χαζέψτε τον καπνό, αφεθείτε και ταξιδέψτε … επαναλάβετε την διαδικασία πολλές φορές για να νιώσετε το αποτέλεσμα.

Αξίζει να δώσω τα εύσημα για άλλη μια φορά στο πολύ όμορφο εικαστικό μέρος της όλης δουλειάς το οποίο σε αφήνει ικανοποιημένο 100%.

Ευχαριστούμε Στέλιο για την προσφορά στην σκηνή μας, να σαι καλά και πάντα τέτοια!

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

1. Mériel
2. Suck my pic
3. Ακίνητα
4. Ο λίκκοσ…
5. …και το κράσι
6. Τι κάνει σε είσαι να ; εδώ
7. el porno
8. Συμπέρασμα
9. Κλωστή
10. Νεφέλη
11. Ψέμα /▲†‡▲

Links:

http://sigmataf2.bandcamp.com

https://www.facebook.com/pages/sigmataf/247691515270064