Πρε σεις θα μου πει κάποιος τι θα γίνει πιο με αυτούς τους Ροδίτες και το street punk τους;

Αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με μια ολοκαίνουργια μπάντα  η οποία είναι μια  μίξη από έξι άλλες, μιας και τα μέλη της έχουν περάσει από αυτές πιο παλιά όπως οι Οi!askimoi! ,Χαλιαμάνγκουρες, Broken glasses, Trio comple,BMW rockers 57, Ασσύμετρη απειλή.

Η κυκλοφορία αυτή αποτελείται από 4 ολοκαίνουργια κομμάτια που γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν μέσα στον Σεπτέμβρη του 2012 από τους “rebels”. Ξυρισμένα κεφάλια, μακριές φαβορίτες, μεγάλες δόσεις μπύρας, “αλητείας”, και καλών εποχών του παλιού street punk λειτούργησαν σαν έμπνευση στα παιδιά για τη δημιουργία αυτών των κομματιών .

Changing times σαν εισαγωγικό κομμάτι, με αρκετά μεστό ήχο, αρκετή έμφαση στο μπάσο και αρκετά μελωδικά στοιχεία που δεν αφήνουν το συνηθισμένο στίγμα του street κατά τη διάρκεια του κομματιού. “Wrong or right” για τη συνέχεια, αφιερωμένο στο Ροδίτικο Clockwork crew που στηρίζει τη μουσική φάση και πλέον η φιλοσοφία του έχει γίνει τρόπος ζωής και επιβίωσης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Εάν μου ζητούσαν να το περιγράψω μια φράση θα χρησιμοποίησα βασιζόμενος και στους στίχους United we stand,Divided we fall !Σε λίγο διαφορετικά συνθετικά πλαίσια και αυτό που ξεχώρισα σαν hit-άκι  από την τετράδα είναι το “Thrill of the hunt” μιας και μου θύμισε αρκετά κάτι από το “Bro Hymn” των Pennywise. Στην τελευταία θέση συναντάμε το “Shadows of the past” που διακρίνεται από έναν πιο μελαγχολικό τόνο  τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά , μιλώντας για μνήμες που στοιχειώνουν.

Εντύπωση μου έκανε το ότι είναι από τις λίγες μπάντες που δεν έχουν κομμάτι σχετικά με την μπάλα και αυτό ομολογώ ότι μου άρεσε πάρα πολύ λόγω του ότι α) δεν μου αρέσει η μπάλα και β) γιατί θεωρώ ότι είναι πλέον τετριμμένο να μιλάν όλα τα streetάδικα για ποδόσφαιρο και hooliganiλίκια. ΝΑΙ υπάρχουν και άλλα θέματα να ασχοληθείς ρε μάστορα!

Φοβερό βρήκα το artwork του εξωφύλλου και του οπισθόφυλλου .Το μεν απεικονίζει είναι μικρό παιδάκι με μπερεδάκι και καρό πουκάμισο σε σέπια επεξεργασία το δε ένα παλιό πλοίο έτοιμο να ξεκινήσει από το λιμάνι. Άλλωστε τι Seaside rebels θα ήταν αν δεν είχαν και ένα πλοίο στη μόστρα τους; Η επιμέλεια οφείλεται στον  Μr. Ηalastra εάν θέλετε να μάθετε.

Η μίξη είναι αρκετά  καλή αλλά η παραγωγή είναι λιγάκι μουντή και αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στο μπάσο που είναι λιγάκι πιο βαθύ και στα τύμπανα που είναι λίγο πιο πίσω και όχι τόσο καθαρά όσο θα έπρεπε σύμφωνα με τα δικά μου γούστα στο συγκεκριμένο είδος.

Σα γενική εικόνα θα το χω στο μυαλό μου σαν μια πολύ φρέσκια, καλοδουλεμένη  και πολύ αξιόλογη δουλειά για τα ελληνικά δεδομένα .Ανεβάζει τον πήχη και είναι έτοιμη να φτιάξει καινούργιους οπαδούς και να παρασύρει τους ήδη υπάρχοντες σε πιο speedάτες καταστάσεις.

Αγαπάμε Ρόδο, Στηρίζουμε clockwork crew και όλοι οι υπόλοιποι στα αρκίδια μας!

Αλέξανδρος Καγκαράς

Gerne: Working class street punk

Release date : Κάπου στα τέλη του ‘12

Label: D.I.Y or DIE