Περίμενα πως και πως αυτή την κυκλοφορία. Για όσους δεν γνωρίζουν,  κύριος  υπεύθυνος της μουσικής των Scorcherείναι ο Βαγγέλης Τέκας. Ένας νέος, χαρισματικός  μουσικός από τις Σέρρες που αγαπάει την heavymetalμουσική. Το καλοκαίρι του 2011, ηχογραφεί και κυκλοφορεί το πρώτο του demo«Labyrinth». Μια φανταστικήεκκίνηση, που μας αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων και μας κάνει να περιμένουμεαγωνιωδώς την επομένη κίνηση. Παραμονές Χριστουγέννων 2012 και φτάνει σε εμένα ηπρώτηολοκληρωμένηδουλειά, με αλλαγμένοόνομα και προσθήκεςμουσικών σε όλα τα πόστα!!! Η δημιουργία μπάντας είναι πλέονγεγονός και είναι κάτιπου θα βοηθήσειπιστεύω τα μέγιστα.

Πάμε στα της μουσικής. Χαίρομαι όταν «πιάνω» μια μπάντα από την αρχή της και διαπιστώνω αλματώδη πρόοδο στην εξέλιξη της. Ο Βαγγέλης έχει κάνει βήματα προόδου σε όλους τους τομείς, όπως εύρεση μουσικών και εταιρεία διανομής του υλικού του (SteelGalleryRecords). Εφτά κομμάτια ανάλογου ύφους του demo. Δηλαδή, αμερικάνικο heavypower, εκτελεσμένο με πολλή μεγάλη μαεστρία κάτι το οποίο δίνει την δυναμική που χρειάζεται το είδος. Δυο κομμάτια από το δίσκο, το Leonidasκαι το Argonauts, είναι επανηχογραφήσεις του demo.

Το παίξιμο του Βαγγέλη στις κιθάρες είναι καθηλωτικό, γεμάτο έμπνευση, ορμητικό, ογκώδες και με μια τεχνική που ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Οι επιλογές του στους υπόλοιπους μουσικούς, κατ’ εμέ, είναι εύστοχες. Ντύνουν την όλη δουλειά τέλεια και πραγματικά την αναδεικνύουν. Μπάσο άψογα δεμένο με τα τύμπανα, κάτι το οποίο δικαιολογεί απόλυτα και τον τίτλο του δίσκου. Σωστός Αρμαγεδδών. Τα φωνητικά είναι πάρα πολύ καλά και μου αρέσει πάρα πολύ στις υψηλές. Η παραγωγή είναι δεμένη και αναδεικνύει το κάθε όργανο.

Κλείνοντας, να πω ότι οι φίλοι του αμερικάνικου heavy,και όχι μόνο, πρέπει να αποκτήσουν αυτό τον δίσκο. Θα τον απολαύσουν πραγματικά.

Ειδος:powermetal

Tracklist:
01.Leonidas
02.The astral prison
03.Armageddon from the sky
04.The mountains of the sky
05.Double soul
06.Remembrance
07.Argonauts

Line up:
Tex – φωνή, κιθάρα
Βαγγέλης – τύμπανα
Αλέξης – κιθάρα
Ραφαήλ – μπάσο

Τρόποι επικοινωνίας:
e-mail: scorchermetal@gmail.com

Ηλίας Μπαρλής