Ένα black metal split με τους Sad (οι οποίοι μας είχαν στείλει και πριν λίγο καιρό το 7″ EP τους) και τους Γάλλους Malmort. Σε αυτό το σημείο να ζητήσω συγγνώμη από τους Sad καθώς στην κριτική του «…And His Minions Shall Eternally Reign» 7″ EP ανέφερα λανθασμένα σαν μέλος της μπάντας τον Nadir των Nadiwrath, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν έχει κάποια σχέση με την μπάντα, απλώς έτυχε να έχει το ίδιο nickname με τον τραγουδιστή των Sad. Η ενασχόληση του Nadir των Nadiwrath με πάρα πολλές μπάντες, καθώς και το μικρό μέγεθος της ελληνικής σκηνής με έκανε να πιστέψω ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο! Ας μπούμε όμως στο ψητό!

Οι Malmort είναι μια τυπική black metal μπάντα που κινείται σε old school μονοπάτια, επηρεασμένη από την σκανδιναβική σκηνή. Εναλλαγή ταχυτήτων, ωραίες μελωδίες και συμπαθητική παραγωγή. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο και πρωτότυπο, κέρδισαν τον σεβασμό μου, καθώς έχουν τσαμπουκά και έξυπνες ιδέες χωρίς να με κάνουν να βαρεθώ, δεδομένου ότι συμμετέχουν με ένα σχεδόν επτάλεπτο κομμάτι.

Οι Sad με το δική τους προσπάθεια μου ξαναέφεραν στην μνήμη την κολασμένη ατμόσφαιρα των προηγούμενων κυκλοφοριών τους. Depressive black metal με εξαιρετικό performance, παραγωγή γάντι για την περίπτωση και τελικώς ότι ακριβώς περίμενα από την πρώτη στιγμή που τους άκουσα. Είναι από τις μπάντες που συνιστώ χωρίς δεύτερη σκέψη στους φίλους του black.

Το εξώφυλλο τέλος είναι πολύ απλό, χωρίς κάποια ιδιαιτερότητα. Ακούστε το, έστω σαν δείγμα της μουσικής των δύο συγκροτημάτων, δεν θα σας απογοητεύσει! Κυκλοφορεί limited σε 300 κόπιες σε 7” inch βινύλιο, πακεταρισμένo σε συσκευασία πολυτελείας!

p.s. Συγχωρέστε με για όποια λάθος πληροφορία έγραψα, καθώς οι αναφορές στις δύο μπάντες είναι ελάχιστες και μπερδεμένες στο διαδίκτυο!!

LINE UP:

SAD: Nadir – Vocals, Lyrics, Ungod – Guitars, Bass, Drums

MALMORT: Reicheran – Vocals, Necrowarrior – Guitars, Dalgrin – Bass, Oldar – Drums

http://www.last.fm/music/Malmort
http://www.last.fm/music/Sad

Νίκος Λιανίδης