Έχουν περάσει αισίως 7 χρόνια από το δισκογραφικό ντεμπούτο του Rous, με το οποίο είδε και την αναγνώριση, αφού ήταν ο πρώτος που κέρδισε στο Jumping Fish και του έκατσε καλά, αφού τότε το site της Cosmote έκανε πολύ διαφήμιση από την οποία επωφελήθηκε ο Γιώργος. Το τραγούδι «Εξαιρέσεις» από τον πρώτο του δίσκο, έπαιζε παντού για τουλάχιστον 2 χρόνια και οι πόρτες φαίνεται πως άνοιξαν και ο καλλιτέχνης εξαργύρωσε πολύ σωστά την επιτυχία αυτή, αφού δεν έγινε μια μαριονέτα – μαϊντανός της τηλεόρασης, αλλά κράτησε low profile και μίλησε μόνο με την τέχνη του, γράφοντας μουσική στην ταινία «Μια φορά και ένα μωρό», στο τραγούδι «Ένα φιλί» της Χάρις Αλεξίου, αλλά και στον Γιάννη Κότσιρα αργότερα. Άλλος στην θέση του θα έκανε πασαρέλα από τα media και θα ακολουθούσε μια πιο lifestyle μουσική διαδρομή. Ευτυχώς ο Rous δεν το έκανε αυτό.

Επτά χρόνια μετά λοιπόν, έρχεται ο δεύτερος δίσκος του, που ονομάζει «ΙΙ». Αν περιμένετε να βρείτε κάποιο χιτ που θα κάνει τον ίδιο πάταγο με τις «Εξαιρέσεις», νομίζω ότι δεν θα το βρείτε. Όχι γιατί δεν αξίζει κάποιο τραγούδι από αυτόν τον δίσκο να λάβει μεγάλης αναγνωρισιμότητας, αλλά γιατί οι συγκυρίες σήμερα δεν είναι ευνοϊκές για κάτι τέτοιο. Το γιατί μπορείτε να το διαβάσετε σε ένα παλαιότερο άρθρο μου εδώ.

Πολλά τραγούδια όμως από αυτόν τον δίσκο θα μπορούσαν να γίνουν το επόμενο χιτ, αν και δεν έχει σημασία στον ακροατή, ούτε και στον ίδιο τον Rous, που δεν νομίζω ότι κυνηγάει κάτι τέτοιο, γιατί αν το κυνηγούσε θα είχε ακολουθήσει άλλη πορεία όπως είπα και πιο πάνω.

Ο δίσκος περιέχει δέκα πολύ όμορφα τραγούδια, στο ίδιο ύφος της προηγούμενης δουλειάς, αλλά πλέον με την εμπειρία και την εξέλιξη να είναι ορατή στον ήχο, τις μελωδίες και τις ερμηνείες του Γιώργου. Ένας καλοφτιαγμένος δίσκος από κάθε άποψη, γεμάτος συναίσθημα και εικόνες, που θα σε μεταφέρουν σε όμορφα ταξίδια, μακριά από την μίζερη και καταθλιπτική καθημερινότητα. Ακούγεται ευχάριστα όλος στο repeat. Χίλια μπράβο στον Rous και όλους τους συντελεστές αυτής της πολύ όμορφης δουλειάς που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η κατεστραμμένη μας δισκογραφία.

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1) Δευτέρα
2) Από μια θάλασσα άλλη
3) Λουλούδι του δρόμου
4) Αναμενόμενο
5) Ποια αγάπη
6) Σιωπή (μόνος μαζί σου)
7) Τσίρκο
8) Η ζωή
9) Εσύ
10) Γκύζη

[ytp_playlist source=”PLbRV-4mQfnGrdxPcRYOTAC3WBTNy4rWVs”]

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.