Ναι! Καλά διαβάζετε! Νέα κυκλοφορία Rotting Christ! Και παραδόξως το ξέρουν ελάχιστοι, ίσως για τον περίεργο τρόπο με τον οποίο κυκλοφορεί.

Η Malört Förlag είναι ένας Σουηδικός εκδοτικός οίκος με έμφαση στη φανταστική λογοτεχνία. Οι εκδόσεις είναι στα σουηδικά προς το παρόν, αλλά σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν και στα αγγλικά! Αυτός ο εκδοτικός οίκος λοιπόν είχε την πρωτότυπη και καταπληκτική ιδέα με κάθε έκδοση βιβλίου να δίνει και μια κυκλοφορεί, σαν δώρο ή σαν συμπλήρωμα για να πλαισιώνει και να εκτοξεύει την αισθητική και την ατμόσφαιρα της κάθε έκδοσης (πάρτε το όπως θέλετε….).

Έτσι λοιπόν κυκλοφόρησε και αυτό το 7 ιντσο split το οποίο είναι limited στις 616 κόπιες και συνοδεύει παρακαλώ μια διδακτορική διατριβή του Mikael Hall και οι αντιλήψεις του σχετικά με την σεξουαλική επαφή με τα πνεύματα και τους δαίμονες του 17ου και 18ου αιώνα.

Μουσικά τώρα θα ξεκινήσω με τους Αμερικανούς Negative Plane, μια μπάντα που μετράει 11 χρόνια παρουσίας, με λίγες αλλά καλές κυκλοφορίες στο ενεργητικό της. Ηχητικά επιδίδεται σε παθητικό σχεδόν depressive black metal. Όχι τίποτα ιδιαίτερο η πλευρά του αλλά ok.’

Οι Rotting Christ πάλι με το γνώριμο ύφος τους κερδίζουν πάλι, όπως και πάντα, τις καλές εντυπώσεις. Εντάξει το κομμάτι δεν είναι και το καλύτερό τους, αλλά είναι εξαιρετικό. Μου θύμισε έντονα εποχή «Genesis». Δυνατό παίξιμο, πολύ μελωδία και επιβλητική ατμόσφαιρα, σε ένα 5 λεπτο το οποίο είναι αρκετό για να καταλάβεις το επίπεδο των τεράστιων Rotting Christ.

Και στα δύο τραγούδια ακούγεται στα πρώτα δευτερόλεπτα η φωνή του Mikael Hall, ο οποίος διαβάζει αποσπάσματα από τη διατριβή του. Η παραγωγή είναι όπως καταλαβαίνετε άριστη και το εξώφυλλο εξαιρετικό. Αξίζει να αναφέρω ότι οι κόπιες που κυκλοφόρησαν ξεχωριστά από το βιβλίο εξαντλήθηκαν, οπότε για να αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να πάρει το βιβλίο.
Ακούστε το στο internet, αξίζει 10 λεπτά από το χρόνο σας.

Υ.Γ. Για τους καραγκιόζηδες που συνεχίζουν και λένε ότι πλέον οι Rotting Christ δεν είναι καθαρόαιμο black metal, θα αναφέρω απλά πως μια καταξιωμένη μπάντα του παγκόσμιου ακραίου ήχου δεν έχει ανάγκη τις ηλίθιες ταμπέλες κολλημένων, οπισθοδρομικών μυαλών. Για την ιστορία σε εκπομπή της ιστορικής εκπομπής Jammin της Ερτ3, η ίδια η μπάντα δήλωσε απλά metal…

Tracklist:

Rotting Christ – Naturdemonernas Lockrop I : 1000 Djävlars Namn
Negative Plane – The Chasm Depths

Νίκος Λιανίδης