Αρχικά δυναμώνουμε το στερεοφωνικό! Έχουμε και λέμε ROT. Αυτό που ακούμε δεν είναι άλλο από μία μπάντα που τα έχει όλα και είναι έτοιμη να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την Ελληνική metal σκηνή.

Στοιχείο 1ο: Άριστα φτιαγμένο CD case και booklet. Πολλές και πλούσιες σελίδες το χαρακτηρίζουν, ενώ χωρίζεται στην μέση με την πρόσθεση ενός μίνι 3-σέλιδου layout. Το cd ονομάζεται “Τhe time has come”. Μόνο και μόνo λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα του artwork και του case καταλαβαίνει κανείς ότι η εταιρεία τους, Records on Top INC, ενδιαφέρεται να προωθήσει πολύ την μπάντα και με το δίκιο της.

Στοιχείο 2ο: Στο CD υπάρχουν 15, ναι όπως το ακούτε, 15 τραγούδια, συν 1 video clip του τραγουδιού “The path”, καθώς επίσης και μια διασκευή του γνωστού ‘80s κομματιού “Every time we touch”. Η παραγωγή του δίσκου είναι υπέρ του δέοντος ικανοποιητική, αν και οι κιθάρες και τα τύμπανα θα μπορούσαν να είχαν λίγο καλύτερη ποιότητα ήχου.

Στοιχείο 3ο: Το τραγούδι “Τhe path” που αποτελεί και το promo video clip τούς σπέρνει με απλά λόγια. Ίσως το δύσκολο εγχείρημα με τους ROT είναι να ορίσουμε το είδος metal που παίζουν. Όπως και το δελτίο τύπου αναγράφει, υπήρχαν τόσες πολλές μουσικές ιδέες που δύσκολα κατάφεραν και οι ίδιοι να τις συμπεριλάβουν σ’αυτό το δίσκο. Η γενική πάντως γεύση είναι αυτή του λίγο heavy, λίγο folk, λίγο new metal, δημιουργώντας την αίσθηση της ποικιλίας.

Στοιχείο 4ο: Όσον αφορά στα φωνητικά, έχουμε να κάνουμε με κάτι το διαφορετικό που ακούει στο όνομα Mylo, και δεν είναι άλλος από τον τραγουδιστή των ROT. Φανταστείτε τον Jorn Lande,  τραγουδιστή των Αmorphis, με λίγο Sentenced μέσα και στοιχεία από χροιά και γρέζι Matt Barlow και ναι τελικά έχετε τον τραγουδιστή των ROT. Η φωνή αυτή λοιπόν όπως σας απέδειξα δικαίως ψηφίζεται από τις καλύτερες στην Ελληνική metal σκηνή, ενώ θα μπορούσε με άνεση να συναγωνιστεί αντίστοιχες ξένες. Με λίγα λόγια δε χορταίνεις να την ακούς!

Στοιχείο 5ο: Περνώντας στο μουσικό κομμάτι, οι κιθάρες ακούγονται κοφτές με κάποια ηλεκτρονικά κοψίματα και περάσματα. Έξυπνες μελωδίες, synths και εφέ χαρακτηρίζουν το ύφος της δουλειάς αυτής.

Συνολικά θα μπορούσα να πω ότι οι ROT αποτελούν την καλύτερη μπάντα που έχει πέσει στα χέρια μου εδώ και πολύ καιρό. Προτείνω λοιπόν αυτόν το δίσκο ως αναγκαίο στη δισκοθήκη μας. Μια επίσκεψη βέβαια στο myspace προφίλ των ROT θα σας πείσει για τις δυνατότητες του συκροτήματος. Συγχαρητήρια στα παιδιά, το αξίζουν.

Επίσημη Σελίδα
www.myspace.com/rot1com ή στο www.rot1.com

Τόμας Παπαδόπουλος