Οι Rise of Malice δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2009 από τους Såtwæ, Nørlåndær & Størfeth στην Βέροια. Η πρώτη τους κυκλοφορία, Coronation of liar κινείται σε πολύ underground πλαίσια και όπως είναι λογικό η νεοσύστατη αυτή μπάντα είναι άγνωστη στον περισσότερο κόσμο.

Γυρνώντας στο demo, το Coronation of Liar είναι ένα τυπικό black metal demo που παρ όλες τις εμφανέστατες επιρροές του, δείχνει πως δεν έχει προέλθει από εσκεμμένη αντιγραφή αλλά από αυθόρμητη υλοποίηση ακουσμάτων. Μερικές από τις μπάντες που προφανώς οι καλλιτέχνες έχουν επηρεαστεί είναι οι Judas Iscariot, Satanic Warmaster, Naer Mataron, Funeral winds, Vargsang, Gorgoroth, Darkthrone.

Τα φωνητικά, αν και grim, έχουν μια χαρακτηριστική χροιά που θυμίζει έναν συνδυασμό Aldrahn (Dodheimsgard) και Nocturno Culto(Darkthrone), γεγονός άκρως ξεχωριστό και εντυπωσιακό. Το delay επίσης έρχεται και δένει με αυτή την χροιά και η φωνή γίνεται έργο τέχνης και επίσης περιέχεται και μία πολύ ωραία διασκευή στο Unholy Black metal των Darkthrone.

Πολύ καλή αρχή. Εάν παίξουν σωστά τα χαρτιά τους έχουν την ικανότητα να πάνε πιο ψηλά.

Τσεκάρετε τους
http://www.myspace.com/riseofmalicegrc

Κείμενο : Διονύσης Μάντης