Για άλλη μια φορά νοιώθω ενθουσιασμένος!
– Γιατί;
Μα επειδή χαϊδεύουν τα αφτιά μου “όμορφες” μελωδίες, γιατί άλλο!
– Καλά ρε ‘συ, μας τα έχεις ξαναπεί αυτά, πάλι τα ίδια; Βαρεθήκαμε.
Ok, τα έχω ξαναπεί αλλά τώρα διαφέρει το συναίσθημα. Αυτοί οι τύποι παίζουν πολύ καλά.

– Εντάξει ας πούμε ότι μας έπεισες. Και ποιοι είναι αυτοί για να ‘χουμε να λέμε;
Είναι νέοι, ωραίοι, είναι οι Resalto και θα έχουμε να λέμε, διότι φίλε νομίζω πως κρατούν την ελπίδα και την κρατάνε σφυχτά.
– Δηλαδή; Για κάντο μας πιο λιανά να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται ο τόσος ενθουσιασμός.

Οι Resalto είναι μία μπάντα από την Πρωτεύουσα, με ρίζες στους γνώριμούς μας ‘Μέρες’, καθώς κάποια μέλη προϋπήρχαν σ’ αυτούς. Το ‘Αιώνες Ναυαγήσαν…’, η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά βαδίζει ένα βήμα πριν την κυκλοφορία στα δισκάδικα, την οποία αναμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα περίπου, από την RPN music. Παρ’ όλα αυτά, την κρατάω ήδη στα χέρια μου και λέω…

Περιέχει 11 κομμάτια, ελληνόφωνα, με τάσεις στο 80’s rock και Hard Rock. Χαρακτηριστικά, η ερμηνεία κι οι ρυθμοί που ακολουθούν μου θυμίζουν τον μακαρίτη τον Σταμάτη Μεσημέρη αλλά και το Heavy Rock των ‘Εκτός Μάχης’. Ογκώδης ήχος, βαθιά και κοφτά φωνητικά, τα οποία πατάνε με ακρίβεια πάνω στα ξεσπάσματα των κρουστών, αλλά και στα μελωδικά κιθαριστικά riffs.

Στις επιρροές τους, θα μπορούσα να πω, ότι εκτός των άνω αθρίζονται και μπάντες όπως οι ‘Εν Λευκώ’ και ‘Απόντες’.

Ο στίχος τους ακροβατεί σ’ ένα τεντωμένο σχοινί, με φόντο το κενό και τάσεις το άλμα προς αυτό με προορισμό το κάτι καλύτερο. Ίσως γιατί το κενό, το τίποτα, δίνει την ελπίδα για τη συνέχεια. Σκοτεινός, μυστηριώδης ο στίχος, με δόσεις φαντασίας, με την ελπίδα να υποβόσκει, να μην χάνετε.

Το artwork του cd, αν και απλό, είναι προσεγμένο, με ευδιάκριτους τους στίχους, και βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο των εικόνων του, το νερό.

Το ‘Αιώνες Ναυαγήσαν…’ αποτελεί ένα άρτιο μουσικά και στιχουργικά album, που όπως φαίνεται έχει δουλευτεί με μεράκι και πολλή αγάπη.

Οι Resalto είναι:
Μάνος – μπάσο
Γεράσιμος – τραγούδι
Μαρίνος – κιθάρες
Γρηγόρης – τύμπανα

Track list:
1.Ρεσάλτο
2.Morgan
3.Χρόνια
4.Τραίνο
5.Χειμώνας
6.Χρώμα
7.Γυναίκα
8.Μπόμπες
9.Κάλεσμα
10.Αέρας
11.Ταξίδι

www.myspace.com/resalto

Αντώνης Δριβελόπουλος