Με μια εντελώς ατμοσφαιρική και ξεκάθαρα post διαθέση στο κομμάτι «Conviction pt.1», γίνεται η αρχή του 2ου EP των Αθηναίων Chew Gravel με τίτλο Reflection. 2ο Δεύτερο πόνημα λοιπόν μετά το Chinook για το οποίο είχε γράψει η Μαίρη, εδώ όμως έχουμε την post αισθητική στις κιθάρες αλλά και την έντονη ατμοσφαιρικότητα που απορρέει από την παρουσία των πλήκτρων. Η instrumental φύση του εναρκτήριου κομματιού διατάρασσεται από τα φωνητικά πάνω από το μελωδικό «Void» το οποίο όσο αδύναμα ξεκίνησε, ξετιλύγεται σε ένα κομμάτι με δυναμισμό! Πιο «βρώμικες» οι κιθάρες για την συνέχεια στο διπολικό «Disorder» ενώ η συνέχεια επιφυλάσσει ένα καθαρά μέταλ ήχο στο «Greed & Lust». Το desert-stoner στοιχείο επέστρεφει στο προτελευταίο κομμάτι με την κατάλληλη παραμόρφωση και το EP κλείνει με το «Conviction pt.2» εν είδη κύκλου σε μια εκδοχή που κυριαρχούν τα πλήκτρα (και αργότερα πιάνο) συνοδευόμενα από αλλεπάλληλα ξεσπάσματα της κιθάρας.

Σε αυτή την δεύτερη προσπάθεια της μπάντας μπορείς να ανιχνεύσεις και prog στοιχεία (λογικό μιας και την παραγωγή την επιμελήθηκε ο Μάνος των Universe 217) και γενικά μια τάση αποστασιοποίησης από το πρώτο EP και το ότι τάσσεται προς μια κατεύθυνση όπως πχ αυτή των Tuber. Σίγουρα υπάρχουν πολλά βήματα να γίνουν στις μελλοντικές κατευθύνσεις για να βγεί ένα full LP με τον σωστό δυναμισμό στην επόμενη φάση τους όποια και αν είναι αυτή. Οι Ζέτα και Δανάη ήταν υπέυθυνες για το εξώφυλλο, ενώ το EP το παρουσίασαν στο six d.o.g.s στις 14 Μαίου μαζί με Selfmate και Deckshades.

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

 

Λίστα Τραγουδιών:
1. Conviction pt.1
2. Void
3. Disorder
4. Greed & Lust
5. Viper
6. Conviction pt.2

Οι Chew Gravel είναι:
Γιώργος: Φωνητικά, Πλήκτρα (Vocals/ Keyboards)
Σταύρος: Κιθάρα
Ηλίας: Κιθάρα
Μάρκος: Μπάσο
Γιάννης: Τύμπανα

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
https://www.facebook.com/chewgravelband
https://chewgravel.bandcamp.com
https://www.youtube.com/channel/UCP6DkCfuDWgakLlGg1sMqqw

papagΟ Σταύρος Παπαγεωργόπουλος είναι συντάκτης στο rockap από το 2014, έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και του αρέσει να γράφει για μουσική.