Είχα την τύχη πριν 2-3 χρόνια να δω τους  Raw In Sect ζωντανά στην Κόρινθο, να αράξουμε μαζί και να ακούσω το τότε demo τους. Τότε, τα παιδιά έπαιζαν ένα στυλ μεταξύ thrash και death metal, θυμίζοντας έντονα τους Death. Παρόλα αυτά, είχαν αποσπάσει καλές κριτικές και το σεβασμό πολλών. Επίσης μου είχε κάνει εντύπωση πώς τόσο “intellectual” μουσική ήταν ταυτόχρονα και τόσο cool άτομα.

Σήμερα, έχω την τιμή να γράψω για τους Raw In Sect. Δεν ξέρω αν παραμένουν το ίδιο cool άτομα, καθώς έχει αλλάξει η σύνθεση της μπάντας, αλλά σίγουρα παραμένουν ενδιαφέροντες μουσικοί!

Από που να ξεκινήσω; Από το εφτάρι riff του Wall Of Greed ως τις Machinehead-ικές αρμονικές του Protect, και τα 3 κομμάτια του promo σε πιάνουν απ’ το λαιμό και σε χτυπάνε σα χταπόδι!

Κατ’ αρχάς, οι Death έχουν μείνει σαν αντίληψη και σαν αφανής επιρροή. Θα ακούσεις μεν καφρίλες και τεχνικούρες, αλλά σε πιο μοντέρνο και άμεσο στυλ, βλέπε Sepultura, Slayer, ίσως βρεις και μια υπόγεια Nevermore-Biomechanical επιρροή. ΠΡΟΣΟΧΗ! Επιρροή λέμε, όχι αντιγραφή! Αν πριν 3 χρόνια μπορούσες να τους κατηγορήσεις για κάτι τέτοιο, τώρα υποκλίσου ταπεινά στη μπάντα με την πιο έντονη προσωπικότητα! Ναι, αυτή η εξέλιξη είναι αξιοθαύμαστη και συγκινητική! Μέσα σε 2-3 χρόνια οι Raw In Sect ανανέωσαν πλήρως το ύφος τους, απέκτησαν ολόδική τους προσωπικότητα κι ετοιμάζονται να πάρουν κεφάλια!

Θέλω να πιστεύω ότι τα 3 κομμάτια του promo είναι ένα δυνατό και αντιπροσωπευτικό δείγμα, γιατί τότε, μόλις βγει το πλήρες άλμπουμ, προβλέπω μπαμ μεγαλύτερο από του Τσέρνομπιλ…

Κείμενο: Κωνσταντίνος Σταύρου