Οι RadioSol έχουν κυκλοφορήσει ήδη δύο δίσκους στο βιογραφικό τους, τον ομώνυμο το 2011 και τον «μωβ λινκς» το 2014. Στην εκπνοή του 2016 θα κυκλοφορήσουν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «διατάραξη κοινής ησυχίας ξανά, ξανά & ξανά».

Η μπάντα παίζει ένα μείγμα indie, ska, reggae με ελληνικό στίχο. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Ίλιον Plus και σε βάζει με επιτυχία στην αίσθηση της live συναυλίας. Οι RadioSol τα λένε καλά, περνάνε μηνύματα (στα οποία πρέπει να έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά και να δώσεις την δέουσα προσοχή, πράγμα που μπορεί να σε δυσκολέψει, αφού ο ρυθμός μπορεί να συνεπάρει το κορμί σε ξέφρενους χορούς.. τουλάχιστον στα live τους.).

Οπότε καταλαβαίνετε ότι αν βρεθείτε σε κάποια συναυλία τους, θα σας αποζημιώσουν από το ηχητικό ντελίριο και το show τους. Αρκεί φυσικά να είστε μυημένος στο συγκεκριμένο είδος. Αν πάλι είστε από τους ανθρώπους του στιλ «το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς», τότε πιθανών να θελήσετε να ακούσετε κι άλλα πράγματα από την μπάντα. Προσωπικά θα ήθελα να τους δω να πειραματίζονται και σε άλλα ηχητικά μονοπάτια, ώστε να μην ακούγονται όλα τα τραγούδια μια από τα ίδια. Σίγουρα το έχουν, σίγουρα μπορούν!

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1) Διατάραξη κοινής ησυχίας
2) Επόμενη στάση Μεταξουργείο
3) RadioSol
4) Τον τελευταίο καιρό
5) Κατασκευή εποχών
6) Μακριά
7) Σαπιοκάματο
8) Θέλω μόνο εσένα
9) Πως θα μας δρόσιζαν

https://www.facebook.com/info.radiosol

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.