Σίγουρα σε όλους έχει τύχει, που ασχολούνται με την μουσική, αυτό που λέγεται μην κρίνεις ένα άλμπουμ από το εξώφυλλο του, ε λοιπόν αυτό έπαθα από το παρόν demo από τους Psycrence με το τίτλο “Distance“. Βλέποντας το εξώφυλλο είπα από μέσα μου εντάξει έχουμε να κάνουμε με κάτι που κινείται στο χώρο του Progressive Metal τίποτα το ιδιαίτερο, βάζοντας να παίξει όμως έμεινα ……..άφωνος!!!!!

Παρασύρθηκα στις εκπληκτικές κιθάρες & solo (IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST κ.ά.) στην ογκώδες ατμόσφαιρα ( NEVERMORE,PAIN OF SALVATION) και στα μαγευτικά φωνητικά (Dream Theater).

To demo αποτελείται από 4 κομμάτια με κορυφαίο κατά την γνώμη μου το Convergence  χωρίς να χάνουν και τα υπόλοιπα και να είναι αρκετά δεμένα μεταξύ τους, σε μια αρκετά καλή παραγωγή για τα δεδομένα τους είδους που παίζουν και μεράκι και βαρύτητα στις συνθέσεις κολλημένα σε μια πάρα πολύ καλή φωνή.

Οι Psycrence αν και σχηματίστηκαν το 2009 στην Αθήνα αυτή είναι η πρώτη τους αξιοπρεπέστατη επίσημη δουλειά και δείχνει μια μπάντα αρκετά δεμένη με όρεξη για το μέλλον.

Περιμένω με αγωνία την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά που ενδεχομένως να κυκλοφορήσει μέσα στο 2011!

Από εμένα απλά ένα μπράβο με αφήσατε με το στόμα ανοιχτό.

band members:

ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ (vocals)
ΚΙΜΩΝ ΖΕΛΙΩΤΗΣ (guitars)
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (guitars)
ΘΩΜΑΣ ΚΟΥΡΗΣ (bass)
ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ (drums)

Κείμενο: Γιώργος Αθανασάς