Θυμάμαι που έβλεπα ταινίες της Βλαχοπούλου και συνέχεια αυτοαποκαλούνταν «τρελοκερκυραία». Ε,φαίνεται πως την έχει τη μούρλια της η Κέρκυρα, μιας κι έχουμε να κάνουμε με τρελοκερκυραίους hardcoreάδες εδώ!

Με μια καλή πορεία από το 2004 και support σε ελληνικές και ξένες μπάντες της σκηνής (ενδεικτικά αναφέρω Αντίδραση, Overgraven, Tankard,Rotting Christ), οι Psychorepaths κυκλοφορούν αυτό εδώ το promo προς αναζήτηση εταιρείας.

Κατ’αρχάς, το promo πακέτο είναι επαρκές,με εξώφυλλα,στίχους κλπ. Μουσικά,η μπάντα κινείται σε ένα συνδυασμό old school και μοντέρνου hardcore,με ταχύτητες,ακραίες μελωδίες και βέβαια τα απαραίτητα groove και beatdown. Θα έλεγα ότι, χωρίς να ανακαλύπτουν τον τροχό, κάνουν μια πολύ καλή και κυρίως πωρωτική δουλειά.

Η παραγωγή είναι πολύ καλή μεν,αλλά,σε σημεία,οι κιθάρες ακούγονται πολύ rock και ελαφριές για το στυλ. Κι ενώ στα μελωδικά μέρη αυτό λειτουργεί πολύ ωραία κι αναδεικνύει τις μελωδίες,όταν περνάει σε στακάτα μέρη με palm-muting, δεν υπάρχει τόσος όγκος όσο χρειάζεται για να «σφίξει» τα riffs. Τα τύμπανα ακούγονται πολύ όμορφα και λίγο old school στον ήχο τους,χωρίς να αφαιρεί αυτό κάτι.

Η χροιά της της φωνής επίσης είναι πολύ ωραία,ενώ παραδόξως το μπάσσο ξεχωρίζει από τις κιθάρες,κάτι ασυνήθιστο για αυτό το ύφος.Στα συν,οι προσεγμένοι στίχοι με σωστή χρήση της αγγλικής,όσον αφορά το συντακτικό μέρος,καθώς και η καθαρή εκφορά τους.Τα μισά τα έπιασα πριν τους διαβάσω κι αυτό είναι σαφώς ένα τεράστιο υπέρ.

Μια πολύ καλή πρώτη δουλειά που ελπίζω να φέρει στους μουρλοκερκυραίους το πολυπόθητο συμβόλαιο! Thumbs up,guys!

Line-Up:

xSpyrosx akaThug15x – φωνητικά
Greg D. – τύμπανα
Fotis K. – μπάσσο
Nik L. – κιθάρες

Κείμενο : Κωνσταντίνος Σταύρου