Ο Λουκάς και ο Γιάννης είναι φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και δούλεψαν και ως συνεργάτες και μέλη των “Bella Union” ενός indie-pop σχήματος που κυκλοφόρησε 1 LP, 1 EP και 2 singles από το 1992 μέχρι το 1998 και γνώρισε ραδιοφωνική και εμπορική επιτυχία με κομμάτια όπως το “Spring”,  το “Night Flight” και το “See Me Smile” μέχρι τη διάλυση τους τον χειμώνα του 2000.

Το καλοκαιρι του 2002 ο Λουκάς (μετά από δύο χρόνια αποχής από τα μουσικά δρώμενα) μαζί με το Γιάννη (που μόλις είχε απολυθεί από τη θητεία του στο στρατό) συναντήθηκαν ξανά μουσικά και δημιούργησαν ένα συγκρότημα που αρκετά αργότερα πήρε το όνομα “PLUS”.

Μετά από αρκετές home-studio πρόβες αναζήτησαν μια γυναικεία φωνή για να τους πλαισιώσει και αυτή τη βρήκαν στο πρόσωπο της Βανέσας, μίας τραγουδίστριας με power-pop βάσεις και αρκετά χρόνια εμπειρίας και συνεργασίας με pop έλληνες καλλιτέχνες.

Κάπως έτσι εντάχθηκε στο σχήμα και ξεκίνησαν τις πρόβες και την ηχογράφηση του demo του κομματιού: “Ο,τι κι αν γίνει” που αργότερα έγινε και το πρώτο single  και video clip του συγκροτήματος.

Μετά από αρκετούς μήνες γράφοντας τα κομμάτια και αναπτύσσοντας  τον ήχο τους, υπέγραψαν συμβόλαιο με τη V2 Hellas και μετά από άλλους έξι μήνες ηχογράφησης κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τον ομόνυμο τίτλο ”PLUS”. Την άνοιξη του 2006 συμμετείχαν στα βραβεία ΑΡΙΩΝ στην κατηγορία «Καλύτερου pop συγκροτήματος».

Το καλοκαίρι του 2006 η Βανέσα αποφάσισε να αποχωρήσει φιλικά και έτσι ο Λουκάς και ο Γιάννης άρχισαν να ψάχνουν για τη νέα τους φωνή την οποία ανακάλυψαν πολύ-πολύ αργότερα το Μάρτιο του 2008 στο πρόσωπο της Τόνιας μίας νέας παρουσίας προερχόμενης από το χωρο της funk-disco σκηνής η οποία δίνει μία φρέσκια και καινούργια πνοή  στον ήχο τους.

Aπο το 2009 προετοιμαζουν τοv επομενο  τους δισκο ο οποιος προοριζεται να κυκλοφορησει το φθινοπωρο του 2011 σε συνεργασια με την LYRA  και απο τον οποιο πρωτο δειγμα αποτελει το  τραγουδι  ‘θελω εσενα μονο’  το οποιο κυκλοφορησε σαν single πριν λιγες ημερες ενω παραλληλα ασχολουνται με την προετοιμασια των live  εμφανισεων τους.

Link: http://www.facebook.com/groups/plustheband