Οι παρέα των Panoramatak ουσιαστικά αποτελείται απο τους Καβαλιώτες Manos G. (ντραμς, φωνητικά) και Giannis P. (κιθάρες , φωνή, μπάσο )  και η αρχή του γκρουπ έγινε το 1995 ενώ μας παραδίδουν το πρώτο τους cd το 2009, δουλεμένο εξ’ολοκλήρου σε στούντιο της πόλης τους καθώς και στις Σέρρες και Δράμα. Το cd τους σε κερδίζει με την πρώτη ματιά με το πανέμορφο artwork του Νίκου Καραμανώλη που σου δίνει την δυνατότητα να το ανοίξεις, φτιάχνοντας ένα μικρό αφισάκι.Στο μουσικό σκέλος , οι Panoramatak εκκινούν έχοντας ως βάση το alternative / indie ηχόχρωμα αλλά στο blend τους χωράνε και άλλα τόσα είδη που με μαεστρία ανακατεύουν σε ένα μοναδικό μείγμα.

Αναλυτικά το cd ξεκινάει με το νευρικό Fox on the run, με κοφτές κιθάρες και κάπως αδύναμα φωνητικά και συνεχίζει με το Motorsong, που ξεχωρίζει για την ωραία ανάπτυξη του τραγουδιού, αν και στο τέλος κόβεται κάπως απότομα.Το Think in itself με τις καθαρές alternative πρώτες κιθάρες και τα σαν ξυράφι κατεβάσματα του μπάσου είναι ένα πολύ δυνατό κομμάτι που πάσχει επίσης στα φωνητικά που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν απόλυτα και ακολουθεί το Not yr last ,με φοβερές κιθάρες και άψογη απόδοση, ένας μικρός σκοτεινός indie ύμνος. Στην συνέχεια έρχεται το ηλεκτρισμένο Metronome counts με τις κιθάρες να εισάγονται σαν τυφώνας και πάνω σε αυτό το δαιμονισμένο tempo να προχωρούνε ακάθεκτες και το Light a torch με τις εναλλαγές ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας δίνουν μια ευχάριστη διαφοροποίηση. Το International Police Apparatus εντυπωσιάζει με τα στιβαρά του ντραμς φτιάχνοντας έναν garage ύμνο, ο οποίος παραδίδει τα κλειδιά στο Plans, την μεγάλη έκπληξη του δίσκου, ένα ατόφιο πανκ διαμάντι που θα ζήλευαν ακόμα και οι Green Day. Το Una fiesta para Clementia μένει σε πιο ήσυχα μονοπάτια ενώ το Years go by έχει πολλά καλά στοιχεία ,με αρχή τις ηλεκτρακουστικές κιθάρες του .Προτελευταίο κομμάτι στο cd συναντάμε το Speed of no time left με κοφτά ντραμς και καταιγιστικά  κιθαριστικά riffs τα οποία όμως κάποιες στιγμές προδίδονται πάλι απο τα φωνητικά και κλείνει με το …and a deathblow to the ephemeral, ένα υπνωτιστικό outro με την πολύ πετυχημένη χρήση κρουστών και ηλεκτρονικών πειραματικών στοιχείων.

Συνολικά έχουμε μια πολύ καλή δουλειά με αρκετές κορυφαίες στιγμές και κάποιες αδυναμίες τις οποίες το γκρουπ  θα πρέπει να βελτιώσει ώστε στην επόμενη δουλειά τους να μιλάμε για το άλμπουμ έκπληξη.

Tracklist:
1)Fox on the run
2)Motorsong
3)Think in itself
4)Not yr last
5)Metronome counts
6)Light a torch
7)International police apparatus
8)Plans
9)Una fiesta para Clemencia
10)Years go by
11)Speed of no time left
12)…and a deathblow to the ephemeral

Album 2009
Rekichords Records

http://www.myspace.com/panoramatak

Βασιλειάδης Δημήτρης