Τα ηλεκτρονικά (;) ντραμς μαζί με τα σύνθια στην αρχή δίνουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι μετά το Desert Overcrowded του ’13, η μπάντα από τις Σέρρες μπαίνει στην επόμενη φάση της (και ηχητικά) κάπως… ξαφνικά όπως συνιστά και ο τίτλος! Από το κείμενο του Δημήτρη Βασιλειάδη εδώ στο Rockap το πολύ μακρινό 2010 έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Φυσικά, οι γνώριμες κιθαριστικές μελωδίες με την post αφαιρετικότητα είναι οι πλατφόρμες από τις οποίες εφορμούν τα μέλη τις μπάντας και συγκεκριμένα ο χώρος αλληλεπίδρασης του ρυθμικού υπόβαθρου. Οι δομές γίνονται πιο οργανωμένες με αρχή,μέση και τέλος όπως π.χ στο «Russian» που το βασικό ριφφ ξεκινάει και ορίζει τον χώρο κίνησης καθόλη την διάρκεια του τραγουδιού.  Στο πιο μουντό ύφος του «Cat Class» κυριαρχεί ένα σκληρομεταλικό κιθαριστικό μέρος που αργά και προοδευτικά χτίζεται προς όχι μια κορύφωση (έξυπνο δομικά παιχνίδι) αλλά προς ενός είδους «ξεγυμνώματος» της κιθάρας και ανάδειξης του synth υπόβαθρου (φέρνοντας λίγο Rush στο νού) που υφαίνεται με «ανορθόδοξα» πλήκτρα με τελείως εναλλακτική/electro/industrial (;) διάθεση. Η κυρίαρχη αναδευτική τάση προς τα εμπρός που διαπνέει όλο το άλμπουμ ξεδιπλώνεται και μεγαγχολικά στο «Noman» σε μια διαστημική παραμόρφωση. Το «Moon Rabbit» έχει να επιδείξει με την σειρά του σκληρές στιγμές πάνω σε υπόβαθρο (rhythm section & κιθαριστικές μελωδίες) που αναφέρθηκα παραπάνω. Ο δίσκος κλείνει με το αισθαντικό «Luckily Dead» που προσωπικά μου θύμισε τις ambient/rock instrumental δουλειές του αγαπημένου Buckethead! Ολοένα και περισσότερα κιθαριστικά στρώματα εμπλουτίζουν το κομμάτι δημιουργώντας μια μεστή αίσθηση, κάτι που σου αφήνει ολόκληρος ο δίσκος μετά το πέρας της ακρόασης του.

Ρολάρει με μια progressive φυσικότητα αλλά και οργανική post άνεση μεταξύ των μελών. Κατά τα άλλα όσα διαμάντια υπήρχαν και στον πρώτο δίσκο τα βρίσκουμε εδώ σε πρώτη ανάγνωση: η επάναληψη, οι εναλλαγές ρυθμών, τα κιθαριστικά σολαρίσματα που όπως πάντα μαγεύουν με τις ψυχεδελικές διαστάσεις που απολαμβάνουν μέσα στο ήδη ανεπτυγμένο εύρος των τραγουδιών. Πραγματικά, τα συναισθήματα απορρέουν έντονα, ο ήχος σε στέλνει για ταξίδι, επομένως η μουσική πέτυχε για άλλη μια φορά τον σκοπό της. Η μπάντα μόλις εμφανίστηκε στο Desertfest του Βερολίνου πριν λίγες μέρες και περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα συναυλιακά της βήματα.

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Ακούστε ολόκληρο τον δίσκο στο κανάλι του Mr. Doom εδώ

Λίστα Τραγουδιών:
1: Out Of The Blue
2: Russian
3: Cat Class
4: Noman
5: Moon Rabbit
6: Luckily Dead

Οι Tuber είναι:
Γιάννης Γεροστάθος – Κιθάρα
Νίκος Γεροστάθος – Τύμπανα
Πάρις Φράγκος – Μπάσο
Γιάννης Αρτζόγλου – Κιθάρα

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
https://www.facebook.com/tuberband
https://tuber.bandcamp.com
https://www.youtube.com/user/Tuberband

papagΟ Σταύρος Παπαγεωργόπουλος είναι συντάκτης στο rockap από το 2014, έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και του αρέσει να γράφει για μουσική.