Τα τελευταία χρόνια το αγαπημένο μας ελληνόφωνο rock και γενικά η rock μουσική, η μάλλον γενικά η τέχνη στην Ελλάδα, έπεσε σε λήθαργο. Λογικό αν καθίσεις και αναλογιστείς τα όσα έχουμε περάσει με πανδημία, αλλά και όλη την οικονομική καταστροφή που βιώνουμε. Έτσι φτάνουμε στο να περνάνε σε δεύτερη μοίρα κάποια πράγματα, όπως η μουσική καλή ώρα. Αυτός φαντάζομαι ήταν και ο λόγος που οι Norma από τα Ιωάννινα έκαναν 6 χρόνια να μας δώσουν κάποιο τραγούδι και 7 χρόνια από τον τελευταίο τους δίσκο.

Το «Τροφή για πελάτες» είναι ο 4ος δίσκος της μπάντας η οποία είναι άξια αναφοράς και σημαντικό κομμάτι της νεότερης Ελληνικής Rock Σκηνής. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι εν έτη 2022 έχουμε ολοκληρωμένο δίσκο από μια μπάντα και όχι απλά ένα digital single που είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια.

Ο δίσκος ακούγεται με την ένταση ανεβασμένη, γιατί έτσι επιβάλλεται από τα γκάζια και τις ηλεκτρικές κιθάρες που σφυροκοπούν με μανία σε κάθε τραγούδι. Όμορφες συνθέσεις, καλά δουλεμένο όλο το ηχητικό αποτέλεσμα, κοφτερός στίχος, επίκαιρος όπου χρειάζεται, και χρειάζεται στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, άρτια παραγωγή. Νομίζω δεν χρειάζομαι κάτι άλλο για να χαρακτηρίσω πως έχουμε να κάνουμε με έναν από τους καλύτερους δίσκους που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια, και όχι απλά για αυτή την χρονιά.

Για όσους δεν έτυχε να μάθουν μέχρι σήμερα τους Norma, προτείνω να βάλουν να ακούσουν το τραγούδι «Μέσα στο χρόνο» που περιγράφει με όμορφα νοσταλγικό τρόπο την πορεία τους και τις σκέψεις για την μπάντα όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτίζομαι απόλυτα μαζί τους!

Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο. Στηρίξτε τους, αγοράστε την μουσική τους και σπεύσατε να τους δείτε σε κάποιο live τους.

Κλικ εδώ: https://normatheband.bandcamp.com

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο από το 1998 μέχρι το 2012. Είναι ηλεκτρονικός εκδότης και ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός του συγκροτήματος CAMERES.