Ύστερα από 20 και πλέον χρόνια πορείας οι No Man’s Land επιστρέφουν με μία ολοκληρωμένη δουλειά (από την Anazitisi Records), η οποία μας παρασέρνει σε ένα αυτοτελές μουσικό ταξίδι φαντασίας και ρυθμού.

Home In The Sky προτείνει ο τίτλος της δουλειάς των No Man’s Land που τον τελευταίο καιρό είναι από αυτές που μονοπωλούν τη μουσική σκηνή της χώρας, μέσα από δεκατρία μουσικά ταξίδια.

Στίχοι που ξεθάβουν τις μνήμες μας και σκιαγραφούν τον μικρόκοσμό μας, it’s not what it seems to be you’re a ghost chasing ghosts, you’re a fish from the underworld now, will you ever wake up?” κινούνται πάνω σε ψυχεδελικές μελωδίες που εναλλάσσονται άλλοτε με τις χορδές του βιολιού και άλλοτε με τις ανάσες της τρομπέτας και των πλήκτρων. Φαίνεται ότι το μείγμα ψυχεδέλειας, funk και ροκ είναι βασικός κατά τα άλλα τρόπος έκφρασης των No Man’s Land που αποδίδει τα μέγιστα!  Από το Brand New Sun και το Arcane μέχρι το Peace in Mind και το This Time οι No Man’s Land δείχνουν να απολαμβάνουν την εγρήγορση σαν ένα συναίσθημα που καταλαμβάνει τον ακροατή, πράγμα καθόλου εύκολο. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως δεν είναι ακατόρθωτο γι’ αυτούς.

Το Home In The Sky αγγίζει-ταλαντεύει τη φαντασία του ακροατή αποδίδοντάς του μια δυνατότητα απόλυτης ελευθερίας μέσα από τη γέννηση διαδρομών μουσικότητας και σωρείας στιχουργικών νημάτων. Σαν αποτέλεσμα ο όγκος της μουσικής σε συνδυασμό με την δεξιοτεχνία των μουσικών αφήνει ένα αξιόλογο και προσεγμένο υλικό. Θα τολμούσα να πω ότι το Home In The Sky αποτελεί μία δουλειά που αξίζει να υπάρχει στη δισκοθήκη μας. “Try and you’ll miss, well, try again I’m not afraid anymore”. Καλή ακρόαση!

Καλύτερες στιγμές του δίσκου (αν και η επιλογή είναι δύσκολη):
“Arcane”, “War Town”, “Peace in Mind”, “Monkey in the Twilight”, “News from the Sun”, “This Time”

Οι No Man’s Land θα εμφανισθούν στις 19 Απριλίου στο In Vivo Club στην Αθήνα και στις 10 Μαϊου στο Μικρό Μουσικό Θέατρο επίσης στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για επικοινωνία με το συγκρότημα επισκευθείτε το myspace προφίλ τους: www.myspace.com/nomanslandband