Μόλις διάβασα τον τίτλο του έκτου studio album των Naer Mataron η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα… Μόλις είδα και το εξώφυλλο ολοκληρώθηκε η πρώτη χλιαρή μου γνώμη για το album…

Ωστόσο δεν είμαι προκατειλημμένος και το άκουσα, και το ξανάκουσα, πολλές φορές. Δέκα τραγούδια μεσαίας διάρκειας, με βαρύγδουπους τίτλους. Μια πολύ καλή παραγωγή. Δυνατό παίξιμο και καλές ιδέες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η παραγωγή είναι άνευ προηγουμένου για τους Naer Mataron. Οι ρηχές, πριμαριστές παραγωγές τους αντικαταστάθηκαν με γεμάτο και ογκώδη ήχο, ενώ δεν παραγκωνίζεται κάποιο όργανο και δεν υπάρχει αυτή η σάπια προχειρότητα που κατακλύζει την παγκόσμια black metal δισκογραφία.

Το παίξιμο είναι κτηνώδες και σφιχτό, με εξαιρετική δουλειά στις κιθάρες και τα drums. Αναγκαίο βέβαια, μιας και το «Ζήτω Ο Θάνατος», έχει πολύ έντονη death metal προσωπικότητα. Δεν είναι αλλαγή πλεύσης ή στροφή ηχητικά μιας και ο προκάτοχος (Pretorians -2008) είχε μυρωδιά death metal. Υπάρχει η black metal ατμόσφαιρα και αισθητική φυσικά, αλλά οι κιθάρες, τα drums και κυρίως τα φωνητικά έχουν «αναθεωρήσει». Θα σας φανεί λίγο περίεργο στην αρχή αλλά μετά θα το συνηθίσετε! Κυκλοφορεί από την Witching Hour Productions και σε γενικές γραμμές έχει λάβει καλές κριτικές.

Θεωρώ πως είναι ένα καλό album, καλύτερο από το προηγούμενο, αν και γενικώς προτιμώ την περίοδο «Skotos Aenaon-Discipline Manifesto». Σημειωτέον ότι οι Vicotnik, Nordvargr και Warhead αποτελούν παρελθόν (ουσιαστικά μόνο ο Kaidas και ο Indra παρέμειναν). Προς ενημέρωση των κακόβουλων ενημερώνω ότι δεν ασπάζομαι τις πολιτικές απόψεις του Kaiada, απλά κάνω κριτική στη μουσική του.

Check: https://www.facebook.com/pages/Naer-Mataron-official/122029807867493?fref=ts

Tracklist:

1. Ζήτω ο Θάνατος
2. Apocalypse Of The Ancient One
3. Sleepless Beings
4. I Am Lucifer, Messenger Of Your Death
5. Goat Worship
6. Faceless Wrath Of Oblivion
7. Parade Into Centuries
8. Whisper Of Begotten Premonition
9. The Cult Of Doom And Dagger
10. Ode To Death (The Way Of All Flesh)

Line Up:

Kaiadas – Bass, Vocals
Asmodeus – Drums
Indra – Guitars

Νίκος Λιανίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ