Όταν ακούς ότι μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως  (UNIVERSAL) κάνει παραγωγή σ’ ένα ελληνόφωνο rock/metal συγκρότημα σου  μπαίνουν υποψίες.

Ο λόγος πάει στους MORAL, ένα Ελληνικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 2003  από τους Θωμά Παπάζογλου και Μιχάλη Σαπολίδη. Η πρώτη τους δισκογραφική  δουλειά τιτλοφορείται «αγάπη ανεκπλήρωτη» και αποτελείται από 15 κομμάτια.

Το είδος της μουσικής τους είναι ένα κράμα pop-metal, με dark-gothik στοιχεία, πλαισιωμένη από στίχους που μιλούν περισσότερο για τον έρωτα. Όπως λένε και
οι ίδιοι στο βιογραφικό τους εντάσσουν το ύφος της δουλειάς τους στο «Drama  Rock». Εγώ θα έλεγα Διάφανα Κρίνα σε κακή έκδοση!

Οφείλω να ομολογήσω ότι η ποιότητα της παραγωγής είναι εξαιρετική έχοντας  υλοποιηθεί στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Η συμβολή στην μίξη του Roland Prent  (Rammstein, Nine Inch Nails, H.I.M κ.α) και η περάτωση του mastering  στα  Sterling Sound Studios NY από τον Ted Jensen (Metallica, Evanescence, HIM κ.α) ήταν μάλλον καθοριστικές. Την επιμέλεια του εξωφύλλου όπως και το 24σέλιδο ένθετο του cd την έχει αναλάβει ο γνωστός  σχεδιαστής γιαπωνέζικων Manga Comics, Dan Kim.

Και για να μην σας κουράζω, ωραίο το artwork, καλή η παραγωγή, καλοφτιαγμένο site, πάρα πολύ διαφήμιση, αλλά όλα αυτά συνθέτουν μόνο ένα καλό περιτύλιγμα και από ουσία πέφτουμε κάτω του μετρίου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια φτηνή αντιγραφή των HIM.

Συμπέρασμα; Όσο καλύτερο συμβόλαιο έχεις τόσο καλύτερα σε πλασάρουν στην  αγορά! Πολύ βαβούρα για το τίποτα.

Επίσημη Σελίδα:
www.moral.gr
www.myspace.com/moralband

Αντρέας Σεϊντής