Οι Miasmal Sabbath είναι ένα τρίο από Θεσσαλονίκη με θητεία σε γνωστές μπάντες της extreme underground σκηνής (Freefall, Kamikazi, Into The Gore κ.α.). Λίγο τα μέλη της μπάντας, λίγο το όνομα και το είδος μουσικής,  δεν ήθελε και πολύ για αν γίνει το μπαμ με το ομώνυμο αυτό EP. Να τονίσω ότι οι πρώτες κόπιες εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από βδομάδα (δεν γνωρίζω αν ξαναβγήκε) και πραγματικά η κυκλοφορία είναι από τις καλύτερες ελληνικές των τελευταίων χρόνων, για μένα τουλάχιστον. Επειδή “όπως θα στρώσεις θα κοιμηθείς” φρόντισα να προμηθευτώ γρήγορα την κόπια μου. Όμορφο digipack handnumbered μάλιστα, συσκευασμένο τέλεια. Το εξώφυλλο είναι πραγματικά πανέμορφο και είναι δουλειά του John Patelias, ο οποίος είναι γνωστός και από τα σχέδιά του σε πολλές αφίσες, albums κ.α. Εξαιρετικό και το όλο concept φωτογράφησης του Victor Malkievic, που πραγματικά σε προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει.

Σε κάτι λιγότερο από 15 λεπτά, ο ακροατής θα ακούσει 5 τραγούδια ένα και ένα. Πραγματικά κάθε τραγούδι είναι δυναμίτης. Punk-ικο death metal (σουηδικής σχολής) με μπόλικα Motorhead-ικά solos, έτσι για να σπάει η καφρίλα. Φωνητικά πραγματικό χάος, blastbeats από ‘κει που δεν το περιμένεις, ατμόσφαιρα σκέτη μαυρίλα (σ’ αυτό βοηθούν και οι στίχοι) και 2 κιθάρες που τσακίζουν τα πάντα. Ο ήχος αγγίζει την τελειότητα για αυτό που παίζουν. Καθόλου τυχαίο μιας και την παραγωγή ανέλαβαν οι ίδιοι μαζί με τον γνωστό μάστορα George Briggos. ΌΜΩΣ (ναι το μεγάλο όμως) είναι στο master. To master λοιπόν το ανέλαβε ο Brad Boatright. Ποιος είναι ο Boatright; Ο κύριος αυτός έχει αναλάβει γενικότερα παραγωγές σε albums τεράστιων συγκροτημάτων. Ενδεικτικά να αναφερθούν: Pentagram, Integrity, Ringworm, Disrupt, SUNN O))), Nails, Skeletonwitch, Poison Idea, Victims, Wolfpack, Magrudergrind, Black Tusk, Black Breath, Skinless, Razor, Xibalba, Downfall of Gaia, Blacklisted, Baptists, Corrosion of Conformity, Bane, Converge, Toxic Holocaust, Oathbreaker, Jucifer, All Pigs Must Die, Criminal Damage, OFF! και άλλα πολλά.

Συμπερασματικά έχουμε να κάνουμε με μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς σίγουρα. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάτι παραπάνω. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε κάθε οπαδό του ακραίου ήχου. Θα το λατρέψουν οι πιο ρομαντικοί που νοσταλγούν έναν καλό old school extreme δίσκο γενικότερα. Πάντα τέτοια να κυκλοφορούν και να ακούμε!

Ν.Λ.

 

https://miasmalsabbath.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/miasmalsabbath/

MS