Τους KAMP δεν τους συναντήσαμε για πρώτη φορά. Ο frontman τους, Γιάννης Καμπουρόπουλος, γνωστός ήδη από τους Closer αλλά και οι δύο δίσκοι της μπάντα ς(ο τελευταίος τους μάλιστα παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα στο Tiki Bar Athens) μας έχουν δώσει ήδη τους καλύτερους οιωνούς για την ποιότητα της μπάντας. Αντίστοιχα, οι πολυάριθμες εμφανίσεις των Disconnected τόσο μόνοι τους σε διάφορα μαγαζιά όσο και ως support γνωστών σχημάτων σε σκηνές της Αθήνας, μας είχαν προετοιμάσει για ένα live που δεν έπρεπε να χάσουμε!

Το Live πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στη σκηνή του Death Disco, ενός απ’ τα πιο γνωστά «γκοθάδικα» της πόλης, που όμως δεν περιορίζεται σε χαρακτηρισμούς και παρουσιάζει μπάντες από πληθώρα μουσικών ειδών. Μπορεί, ίσως και λόγω ημέρας, η προσέλευση να μην έφτασε την αναμενόμενη, όμως ο κόσμος έδειχνε περισσότερο από ευχαριστημένος με την παρουσία των δύο σχημάτων.

Γύρω στις 10 και κάτι, οι KAMP ανέβηκαν στη σκηνή, χαιρετώντας το κοινό και ξεκινώντας δυναμικά χωρίς να χαριστούν σε κανέναν. Η μπάντα έχει εξαιρετική συνεννόηση κάτι που γίνεται εμφανές και πάνω στη σκηνή. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι, εκτός από το Γιάννη Καμπουρόπουλο και τον Αντώνη Δούνια που αποτελούν τον πυρήνα της μπάντας ήδη από το 2012, τα υπόλοιπα μέλη «προέκυψαν» στην πορεία, το αποτέλεσμα είναι άριστα δεμένο.

kamp2

Η παρουσία τους στη σκηνή είναι δυναμική, ενώ ο ήχος τους μυστηριακός και υποβλητικός. Ξεχωρίσαμε, μεταξύ άλλων, τα μυημένα φωνητικά του Γιάννη Καμπουρόπουλου, τις ιδιαίτερες και καθαρές μπασογραμμές των κομματιών αλλά και πολύ ξεχωριστά κιθαριστικά riffs. Στις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς συγκαταλέγουμε την παρουσίαση ενός απ’ τα καλύτερα κομμάτια τους με τίτλο “Galileo”, με τη συνοδεία ακουστικής κιθάρας από το Γιάννη Καμπουρόπουλο καθώς και την παρουσίαση ενός ολοκαίνουριου, «ανέκδοτου» τραγουδιού.

Μία ώρα αργότερα, είχε φτάσει η στιγμή οι KAMP να αποσυρθούν και να δώσουν τη θέση τους στου εξίσου αξιόλογους Disconnected. Μη σας ξεγελάει το όνομα· μπορεί όταν το επέλεξαν να συμβόλιζε τις διαφορετικές επιρροές τους, αλλά πάνω στη σκηνή είναι μια μπάντα πιο “connected” από ποτέ! Άλλωστε, πρόκειται για ένα συγκρότημα από νέα παιδιά που ταιριάζουν και συνεννοούνται μεταξύ τους, ενώ, πάνω απ’ όλα, ευχαριστιούνται να βρίσκονται πάνω σε μία σκηνή, κάτι που μεταδίδουν εύκολα και στον κόσμο.

Οι διαφορετικές επιρροές που υπήρξαν ως αφορμή για το όνομα τις μπάντας, εντοπίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του live, αν κρίνουμε για παράδειγμα τα κομμάτια του EP τους με τίτλο “Disconnected”. Δεν γίνεται παρά να παρατηρήσουμε τις post rock επιρροές του Utopia in a Box σε αντιδιαστολή με τις straightforward rock επιρροές του, ομολογουμένως ξεσηκωτικού, Weakest Points. Εδώ εντύπωση μας έκαναν τα καθαρά φωνητικά που γίνονταν άγρια σε δευτερόλεπτα εκεί που χρειαζόταν, τα πολύ καλοπαιγμένα ντραμς αλλά και τις καθαρά ροκ κιθάρες που πλέον συναντάμε πολύ περιορισμένα, ειδικά στην ελληνική σκηνή.

Επρόκειτο, λοιπόν, για ένα μία απολύτως κερδισμένη βραδιά για όσους παρευρέθηκαν στο εν λόγω live. Άλλωστε, πόσες δυνατότητες έχουμε να δούμε νέες ελληνικές alternative rock μπάντες και μάλιστα δύο τόσο δυνατά συγκροτήματα σε μία συναυλία;

 

Τους KAMP αποτελούν οι: John Kampouropolos (φωνητικά), Dounias Adonis (ντραμς), Nick Koutsopodiotis (κιθάρες), Michael Evdaimon (μπάσο)

Τους Disconnected αποτελούν οι:  Στέφανος Κατής (Φωνητικά), Χάρης Κατής (Πλήκτρα, Κιθάρα, Φωνητικά), Αλφόνσο Μιγδάνης (Κιθάρα), Γιώργος Γαζής (Μπάσο), Μάκης Κολαΐτης (Τύμπανα)

 

Official Links:

KAMP

https://www.youtube.com/channel/UCi5PqLg_pE6Rbs8HlxswS4g

https://www.facebook.com/kamptheband/

https://www.reverbnation.com/kamp

https://kamptheband.bandcamp.com/album/clairvoyance

Disconnected

Facebook : https://www.facebook.com/Disconnected-band-446776508688848/
YouTube : https://www.youtube.com/user/TheDISCONNECTED4
Instagram : https://www.instagram.com/disconnectedband/

kamp3