2Μαζί με την καθορισμένη μου επίσκεψη στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας , ήταν μια τέλεια ευκαιρία να παρακολουθήσω το πρώτο festival ακραίου ήχου της μεγαλονήσου  και προσωπικά ανυπομονούσα για την διεξαγωγή του, όπως και των 120 περίπου παρευρισκομένων πιστεύω.

Λίγο μετά τις 8,στη σκηνή ανέβηκαν οι  Έλληνες  Isolert, όπου είχανε τον άχαρο ρόλο του <<ζεστάματος>> και πιστεύω (με εξαίρεση τον κακό ήχο που ταλαιπώρησε όλες τις μπάντες) ότι τα κατάφεραν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Άρτιο Black Metal  Νορβηγικής σχολής, έπαιξαν κομμάτια από το demo τους (Isolated Soul,2015)  και το επερχόμενο album τους  που θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες  που αναμένεται αρκετά βίαιο .

Setlist

 1. Intro (Doomed)
 2. Your Hypocrisy
 3. Empty Memory (Hate for Mankind)
 4. Blood Painted Sky
 5. War (Burzum Cover)
 6. The Dance of Tormented Spirits
 7. Frozen Mist
 8. No Hope,No Light…Only Death

3

2οι τη σκυτάλη πήραν οι Κύπριοι Mortem Atra , που για περίπου 40 λεπτά βύθισαν στο πένθος τη σκηνή με το βαρύ Death/Doom τους, προβαρισμένη μπάντα με ιδιαίτερα καλό τραγουδιστή που νομίζω θα απασχολήσει και θα συζητηθεί στο μέλλον, μου άρεσαν σαν σύνολο.

 

Setlist

 1. Frozen Illusion
 2. The Puppet
 3. Voice
 4. Bloodflower
 5. Superstitious Breath
 6. Luna (Moonspell Cover)
 7. Harmful Obsession

4

Η πυροβολαρχία που απαρτίζει τους Human Serpent  έδειξε εξ’ αρχής  ότι είχε άγριες διαθέσεις. Οι μισάνθρωποι από την Ελλάδα παρουσίασαν υλικό και από τα 2 albums τους (The Gradual Immersion In Nihilism,2014 – Inhumane Minimalism,2015) .Εξαιρετική σκηνική παρουσία, κατάφεραν και έκαναν <σύμμαχο> τον κακό ήχο και το φτύσιμο του λυσσασμένου frontman θα <μολύνει> για καιρό το πάτωμα του Εξάντας. Προσωπικά θα ήθελα να τους δω support band την επόμενη φορά που θα έρθουν οι Carpathian Forest Αθήνα, θα τα βρούνε τέλεια με τον Nattefrost.

Setlist

 1. The World In Coffins
 2. Starving Void Upon Earth
 3. The Gradual Immersion In Nihilism
 4. I Am A Misanthrope
 5. Mass Graves For Mankind
 6. Grief

5

Η ώρα είχε πάει  10:45 και  ο ερχομός των πρώτων κεριών στο Εξάντας έδωσε το προμήνυμα για την αβυσσαλέα εμφάνιση των Frozen Winds  από την Κύπρο(οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από τον κακό ήχο ) έπαιξαν 3 δικά τους κομμάτια και μια διασκευή το Freezing Moon των Mayhem . Δεμένη μπάντα και πολύ καλά δουλεμένη με ταλαντούχο drummer , ίσως λίγο <παγωμένη> σκηνικά λόγω της απουσίας τους για καιρό από τις Live εμφανίσεις. Άλλα το αποτέλεσμα ήταν καλό  και το παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον.

 

Setlist

 1. The Watcher
 2. Abomination Devine
 3. Freezing Moon (Mayhem Cover)
 4. Paternal Triumverate

1

Οι Κύπριοι Temple Of Evil πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησαν το δυνατό ντεμπούτο τους με όνομα “The 7th Awakening”. Με την βοήθεια του κατάλληλου σκηνικού επηρεασμένο από Cult Of Fire και των <δικών μας> Acherontas, για 45 λεπτά περίπου λεπτά δάμασαν μια καλοδουλεμένη τελετουργία  προς τους άρχοντες του Σκότους. Όμορφη σκηνική παρουσία αν και τους χάλασε λίγο ο ήχος, οι Temple Of Evil έδειξαν τον δρόμο ότι η Κύπρος έβαλε βάσεις για την άνοδο της εγχώριας σκηνής στον <μαύρο> ήχο .

 

Setlist

 1. Initiation
 2. Illvminatio Tenebrarvm
 3. …on Devil’s Wings
 4. Chalice of Impure Bood
 5. The Book of Shadows
 6. Necromancer’s Mystical Conjuration
 7. The 7th Awakening
 8. One Last Breathless Sigh for Everlasting Rest

 

Με εξαίρεση την κακή ηχητική του μαγαζιού το Festival ήταν εξαιρετικό( τσαμπουκαλεμένο line up,τήρηση χρονοδιαγράμματος, καλή προέλευση κόσμου)

θαρρώ ότι η αρχή έγινε…

Τα λέμε ξανά του χρόνου !

 

Δημήτριος-Μιχαήλ  Κουρτής (kappa.assault@hotmail.com)

12767688_1574268116228149_1065082222_n

???????????????????????????????

 

12472253_1652049095054679_7196404396706084176_n