Μετά από αρκετά χρόνια στο εξωτερικό επιστρέφουμε στη βάση μας… Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Συνήθως οι Κυριακές είναι ο απόηχος της εβδομάδας και απλά θες να αράξεις σπίτι και να δεις Αθλητική Κυριακή ή να μην κάνεις τίποτα, αν δουλεύεις (όσοι είναι τυχεροί!) την επόμενη μέρα…

Το «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», που τραγουδάει γνωστό συγκρότημα, δεν ίσχυε και πολύ αυτή τη βραδιά! Αψηφώντας, λοιπόν, το κρύο αλλά και τη μιζέρια (οκ, πλέον είμαι άνεργος!) κατέβηκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο bar «Υπόγειο», για να δω τους καλούς μου φίλους «Γουρούνια Στο Διάστημα» να τραγουδούν μόνο για μας. Η ζεστασιά της μουσικής τους μου ζέστανε την ψυχή σαν το ρούχο που σου ζεσταίνει το κορμί. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

15595928_1202844103141405_1836156003_o

Δεν συνηθίζω να αργοπορώ σε συναυλίες γιατί είμαι από αυτούς τους σπαστικούς που κουβαλούν κάμερα και στέκονται μες τη μέση, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα παρά μόνο 2-3 κομμάτια από το συγκρότημα που άνοιξε το live και που ακούει στο όνομα «Ψύλλοι Στ’ Άχυρα». Από το λίγο που άκουσα φαίνεται καλοδουλεμένη μπάντα. Ελληνικός στίχος με ροκ διάθεση που πατάει κάποιες φορές στα έντεχνα μονοπάτια. Εντύπωση μου έκανε και η γυναικεία παρουσία στις ηλεκτρικές κιθάρες που πατούσε γερά πάνω στη σκηνή. Κακά τα ψέματα, το θηλυκό γένος σ’ αυτό το είδος μουσικής σπανίζει! Κάντε, λοιπόν, ένα κόπο και ψάξτε τους γιατί δεν θέλω να τους αδικήσω.

Τα «Γουρούνια Στο Διάστημα» ανέβηκαν στη σκηνή λίγο μετά τις 23:00 και έπαιξαν μέχρι τη 01:00 παρακαλώ. Ο φίλος μου ο Χρήστος ακόμα γκρινιάζει γιατί έπρεπε να ξυπνήσει νωρίς την επόμενη μέρα να πάει για δουλειά!

15629019_1202860433139772_721976396_o

Πέρασαν κιόλας 2 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο «Καινούριοι Καιροί». Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια παλιά δισκοπαρουσίαση.

Δεν θα σχολιάσω τον ήχο τους, την σκηνική τους παρουσία ή το ντύσιμό τους. Εδώ δεν είναι τηλεπαιχνίδι με ακροατές-πρόβατα. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι η μπάντα γουστάρει αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται προς τα έξω. Νιώθουν όλα τα κομμάτια που παίζουν ακόμα και τις διασκευές, που δεν είναι δικά τους δημιουργήματα. Τα καλά νέα είναι ότι έπαιξαν αρκετές καινούριες συνθέσεις, δείγμα του ότι δεν αρκέστηκαν σε ένα άλμπουμ και διψούν για παραπάνω πράγματα.

Εκτός από αυτούς φυσικά και ο κόσμος φάνηκε να το ευχαριστήθηκε, οπότε στο επόμενό τους live αξίζει να πάτε και να τους απολαύσετε πίνοντας μια παγωμένη μπύρα (για όσους ζεσταίνονται!) ή ένα ζεστό μπράντυ!

Κείμενο: Ανδρέας Σεϊντής (seidis)