???????????????????????????????Επιτέλους μετά από διάφορα live στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το σχήμα κατέβηκε στην Αθήνα για να δώσει την πρώτη του συναυλία. Ένα ζωντανό αφιέρωμα σε δύο από τις σημαντικότερες μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής.

Επι σκηνής ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος «Τρύπες», ο Χρήστος Τσαπράζης, μπασίστας του γκρουπ «Τα Ξύλινα Σπαθιά» και ο Κώστας Πουλής στην φωνή και στην κιθάρα, ο οποίος έπαιξε κάποια περίοδο με το συγκρότημα «Μωρά Στην Φωτιά».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Stage Volume 1, έναν καινούριο συναυλιακό χώρο, στο Μοναστηράκι. Ο χώρος σχεδόν γεμάτος με ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει ακούγοντας τα τραγούδια αυτών των δύο ιστορικών γρκουπ ή που τους έχουν μάθει και έχουν ακούσει τα τραγούδια τους μετά την διάλυση τους.

???????????????????????????????Ακούστηκαν τραγούδια σχεδόν από όλη την δισκογραφία των δυο συγκροτημάτων. Η εναλλαγή των τραγουδιών ήταν ονειρική. Από το »Δε χωράς πουθενά» στο »Ο βασιλιάς της σκόνης» και από »Στον Παράδεισο» στο »Αφού σου το ‘πα». Όλοι θέλαμε να μπορούσαμε να είχαμε ακούσει όλα τα τραγούδια και των δύο συγκροτημάτων, διότι οποιαδήποτε και να επιλέξεις να παίξεις, πάντα θα αφήνεις έξω κορυφαία τραγούδια, διότι όλα τα τραγούδια τους, τα οποία κυκλοφόρησαν αυτές οι δύο μπάντες ήταν κορυφαία.

Οι αναμνήσεις μας ζωντάνεψαν για μια και μόνο βραδιά. Γυρίσαμε πίσω στο χρόνο, σχεδόν 20 με 25 χρόνια. Μακάρι να είχε πραγματοποιηθεί τότε μια κοινή συναυλία με τα γκρουπ Τρύπες και Τα ξύλινα Σπαθιά.

Όσοι βρεθήκαμε σε αυτή την συναυλία γεμίσαμε συναισθήματα από μια ωραία εποχή με πολύ όμορφα και ιδια’ιτερα τραγούδια τα οποία παραμένουν και σήμερα φάρος για τις μουσικές μας ανυσηχίες.

Όπως μου είπε και ένας κολλητός μου που παρακολουθήσαμε μαζί την συναυλία «Με αυτά τα τραγούδια μεγαλώσαμε και είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε με αυτά».

 

Γιάννης Μαντζίκος

elliniko-greek-rock.blogspot.gr

poster