Οι  Lexicon Project δημιουργήθηκαν από τους Μιχάλη Κεχαγιά και Κοσμά Μπρούσαλη οι οποίοι ήταν συνεργάτες για πολύ καιρό στα πλαίσια διαφόρων συγκροτημάτων.

To 2008 ξεκίνησαν να ηχογραφούν τραγούδια με την βοήθεια του παραγωγού Βαγγέλη Καραπέτρου ο οποίος και συμμετείχε στην αρχική σύνθεση της μπάντας .
Η μουσική τους θα μπορούσε να περιγραφεί ως ελληνόφωνο κιθαριστικό pop rock με κυρίαρχες τις επιρροές από την βρετανική σκηνή των 60’s και 90’s . Απ την άνοιξη του 2009 πραγματοποίησαν τα πρώτα τους gigs στην Αθήνα ( Κύτταρο ,Οξυγόνο, Αρχιτεκτονική, Κοο Κοο ,Ρυθμός …) και στη συνέχεια και στη Θεσσαλονίκη (Μύλος club).

Ταυτόχρονα ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του πρώτου album τους με τίτλο το όνομα του συγκροτήματος “Lexicon Project”, σε επιμέλεια παραγωγής του Π. Μουζάκη για τη Musicom. Ένα album που κυκλοφόρησε από τη Warner Music Greece.

Οι Lexicon Project  προγραμματίζουν μια σειρά από live εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία, παρουσιάζοντας τα τραγούδια τους και διασκευάζοντας ελληνικά και αγγλικά κομμάτια προσαρμοσμένα στον δικό τους ήχο.

Την μπάντα αποτελούν οι :
Μιχάλης Κεχαγιάς (φωνή ,μπάσο)
Κοσμάς Μπρούσαλης προσαρμοσμένα στον δικό τους ήχο. (τύμπανα)
Γιάννης Κοκκώνης (κιθάρα, μελόντικα, φωνητικά)
Πάνος Χαραλαμπίδης (κιθάρες)

Info :
Myspace : www.myspace.com/lexiconproject
facebook :  Lexicon Project

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ