Είναι κάποιες δουλειές που κυκλοφορούν εντός …συνόρων και που νομίζεις ότι απευθύνονται σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη ταυτότητα, το χαρακτηρισμό και το είδος της μουσικής ούτε αν ανήκει οπωσδήποτε σε αυτό που αποκαλούμε world music. Εχει να κάνει και με τη διάθεση, τον πειραματισμό, την προσέγγιση πάνω στο υλικό που δουλεύει ένας καλλιτέχνης ή μια μπάντα.

Καταρχήν όταν έφτασε στα χέρια μου η συγκεκριμένη έκδοση ομολογώ ότι με εντυπωσίασε τόσο η σφιχτοδεμένη και καλή παραγωγή όσο και το πολύ όμορφο εξώφυλλο …. και αν δεν ήξερα ότι η Archangel είναι ελληνικό label το πιο πιθανό είναι να νόμιζα πως το «Futrue» βγαίνει από κάποια άλλη χώρα και όχι τη δική μας. Από την άλλη μεριά είναι τόσο πολιτισμικό και πολυποίκιλο το αποτέλεσμα που νοιώθεις ότι ξεπερνάει τα σύνορα μιας χώρας και απευθύνεται παντού. Πίσω από αυτό το άκρως καλλιτεχνικό και γόνιμο δημιουργικά project κρύβεται ο κατά κόσμον Τιμολέων Βερέμης, ο άνθρωπος που δημιούργησε ένα θαυμάσιο ηχητικό σύμπαν. Οι ιδέες και απόψεις που διαδέχονται η μία την άλλη τρέχουν με ρυθμούς που μοιάζουν να κρατάνε σε άψογη ισορροπία ένα ολόκληρο συνθετικό έργο σε βαθμό που σε κανένα σημείο να μη στερείται ουσίας και να μη σε αφήνει ασυγκίνητο. Ενα κολάζ μουσικής ευφυίας από όλον τον κόσμο, άλλωστε ο ίδιος ο Leon ταξίδεψε αρκετά πριν καν μπει στη διαδικασία της σύνθεσης και της ηχογράφησης και έφερε στις αποσκευές του πολλές ιδέες, χρώματα και εικόνες.

Αφού μας κάλεσε να μοιραστούμε μαζί του τη μαγεία του λάιβ –που περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή του στο Ark festival αλλά και το support στους Camera Obsura– δημιούργησε στα τέλη του 2009 μια κολλεκτίβα πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Με μια ρεαλιστική διάθεση και με μαγικές εικόνες άλλων εποχών ο Leon ταξιδεύει και σε προσκαλεί να ταξιδέψεις και εσύ σε ένα νοερό ταξίδι με φόντο μια πολυρρυθμία που πηγάζει από όργανα όπως το τσέλο, το τρομπόνι, το βιολί, η τρομπέτα, η μελόντικα, το ακορντεόν, το μαντολίνο, το βιμπράφωνο, το μεταλλόφωνο και τα κρουστά. Εχοντας μαζί του λοιπόν τη δεκαμελή του μπάντα σε αυτό το ταξίδι ο Leon άφησε την παραγωγή του «Futrue» στα χέρια των Ottomo και Josh Clark, παραγωγό και συνεργάτη των Beirut. Ακούστε για αρχή τα «Where The Wild Things Are» και «All Rise» και θα μπείτε αμέσως στο χαρμάνι των ήχων που έστησε το μυαλό του ο Leon από το οποίο αναπόφευκτα δεν θα ξεκολλάς με τίποτα.

Tracklist:

1. Awake
2. The Real Elevator
3. Generation X
4. Letters to My Father
5. (To the) Children Of Tomorrow
6. Timeless Beauty
7. The Other Side (leaving home)
8. Demons
9. Someday, Somewhere, Maybe Somebody
10. Gradually Then Suddenly
11. All Rise

Κείμενο: Αλέξανδρος Γερασίμου